Yolsuzluğu ortaya çıkardığı için zabıtayı süren AKP'li belediye bununla da yetinmedi!

Tufanbeyli Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin belgeleri yetkililere ulaştırdıktan sonra güvenlik görevlisi yapılan zabıta M.D. hakkında bu kez de disiplin soruşturması açıldı.

Yolsuzluğu ortaya çıkardığı için zabıtayı süren AKP'li belediye bununla da yetinmedi!

Adana’nın Tufanbeyli Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk iddialarına ilişkin elindeki bilgi ve belgeleri yetkililere ulaştırdığı için zabıta olarak görev yaptığı pozisyondan alınarak belediyenin şantiyesinde güvenlik görevlisi yapılan M.D. hakkında çıkan haberler sonrası bir de disiplin soruşturması başlatıldı.

‘KURUM AMİRİNE İFTİRA ATTI’

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, savunması alınan M.D., “Ben kimseye iftira atmadım. Olmayan bir şeyi uydurmadım. Devletimizin çıkarları doğrultusunda yapılmayan haksız, hukuksuz işlerin takipçisi olmak ve yetkililere bildirmek görevimiz” dedi.

Konuştuğumuz belediye personelleri ise Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün gazetemizde çıkan haberlere ilişkin “Cumhuriyet gazetesinde yapılan haber benim lehime olur” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu iddia ettiler.

Tufanbeyli Belediyesi çalışanları Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün hasat festivali, kış kayak festivali, yaz şenlikleri gibi organizasyonları yapılmış gibi gösterdiğini ancak bu festivallerin hiç yapılmadığını, 1.5 yıl önce ise belediyeye alınan araçların satıldığını belirterek belediyede yaşananlara ilişkin bir inceleme başlatılmasını istiyordu.

Belediyede zabıta olan M.D. de yolsuzluk iddialarını resmi kurumlara ve AKP teşkilatındaki kişilere iletmişti. Bunun üzerine başkan Ergü, zabıta kadrosunda çalışan M.D’yi belediyenin şantiyesinde güvenlik görevlisi yaptı.

M.D’nin boş bir kulübede yaşadıklarını ise 13 Ekim 2020 tarihli gazetemizde, “Yolsuzluğu sorgulayan zabıtaya sürgün” başlıklı haberle anlattık. Haberimizin ardından Tufanbeyli Belediye Başkanlığı, M.D. hakkında disiplin soruşturması başlattı. M.D.’nin kurum amirine iftira atarak kurumu lekelediği öne sürüldü.

‘DEVLETİMİZE BİR ZEDELEME’

Soruşturma kapsamında savunması alınan M.D., kendisine verilen görevin zabıta yönetmeliğine aykırı olduğunu belirterek “Elektriği, ısıtması, açılır bir penceresi olmayan küçük PVC’den yapılan ve mevsimsel şartlarda içeride durulması mümkün olmayan bir kulübede görevlendirilmem devletimize, kurumumuza ve şahsıma yapılan bir zedelemedir” ifadelerini kullandı.

M.D. savunmasında kendisine yapılanın mobbing olduğunu belirtti.

Etiketler
Soruşturma Yolsuzluk