İzmir'de Buse Hasdemir'den sonra 15 yaşındaki Günay Özışık da kurtarıldı

Arama kurtama ekibine "Abi Sen gitme. Ne olur beni burada bırakma" 15 yaşındaki Günay Özışık yaklaşık 9 saat aradan sonra enkaz altından çıkarıldı.

İzmir’de yaşanan depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken kurtarma çalışmalarına katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Bayraklı ilçesinde çöken 6 katlı binanın enkaz altında kalan bir çocuğu içeriye gönderdikleri parmak kamera ile tespit etmişti.

Arama kurtarma çalışmalarının başında yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, İzmir Bayraklı'da göçük altında kalan 15 yaşındaki Günay isimli çocuğa moral vermişti.

İtfaiye Daire Başkanı İnal’ın çocukla yaşadığı diyalog kameralara yansımıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İnal'a kurtarma çalışmaları sırasında “Abi Sen gitme. Ne olur beni burada bırakma” şeklinde seslenen 15 yaşındaki Günay, yaklaşık 4,5 saat süren çalışma sonrasında enkaz altında çıkarıldı.

SAĞLIK DURUMU İYİ

İlk müdahalesi bölgeye gelen Acil 112 ekipleri tarafından yapılan Günay, hastaneye kaldırılırken sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Göçük altından kurtarılan Günay'ın deprem sırasında 6 katlı apartmanın 4'üncü katında bulunduğu öğrenildi. Günay'ın göçük altında kaldığı apartmanda iki kişinin daha bulunduğu ve iki kişi için de kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

İzmir'de Buse Hasdemir'den sonra 15 yaşındaki Günay Özışık da kurtarıldı - Resim : 1

Etiketler
İzmir