İzmir'de tsunami sonrası taşkını görüntülerken babaannesinin cesediyle karşılaştı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde tsunami nedeniyle akıntıya kapılarak yaşamını yitiren Fatma Erçetin'in cesedini tesadüfen torununun bulduğu ortaya çıktı.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde oluşan tsunami sonucu akıntıya kapılıp sürüklenerek yaşamını yitiren Fatma Erçetin'i (86), sürüklendiği suların içerisinden çıkaran kişinin tesadüfen oradan geçen torunu olduğu ortaya çıktı.

O anları anlatan Yaşar Erçetin, "Ben arkadaşımla birlikte kaldırımda dururken babaannemi suların arasında gördüm. Hemen can havliyle suya girerek onu çıkarıp kaldırıma yatırdım. Baygın bir vaziyetteydi.

Hemen ambulansı aradık ancak yollar kapalı olduğu için yetişemediler. Suyun içinde ilk olarak tanımamıştım ancak ceketini görünce durumu anladım. Deprem olduğu için onu dışarıya çıkarmıştık. Annem de komşulara bakmaya gelmişti. O sırada babaannem komşularıylaydı. İyi yürüyemediği için sulardan kaçamadı" dedi.

Erçetin'in sudan çıkarılmasına yardım eden Mustafa Keleş ise, "Depremden sonra insanlar deniz kenarına toplanmıştı. Sular yükselince yaşlılar oldukça zorlandı. Biz de burada bulunduğumuz için onlara yardım ettik. Ben otururken suyun içinde birinin olduğunu gördük. Hemen suya girerek çıkardık. Yollar kapalı olduğu için ambulans da giremedi ve teyzemizi kurtaramadık. Çok zor bir durumdu. Allah bir daha yaşatmasın" diye konuştu

Etiketler
İzmir Seferihisar