Kahreden detay: Tekerlekli sandalyedeki kişi boğularak can verdi

İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin kahreden detayları ortaya çıkmaya başladı. Yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlardan birinin tekerlekli sandalyede olduğu ve boğulduğu ifade edildi.

İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki deprem yürekleri ağza getirirken, can kayıplarının olması herkesin canını yaktı.

Öğle saatlerinde yaşanan depremde 70 kişi enkazdan çıkarılırken, 6 yurttaşımız hayatını kaybetti.

BBC Türkçe’ye konuşan Sığacık Mahallesi Muhtarı Yaşar Keleş, tekerlekli sandalyedeki bir kişinin deniz yükseldiği sırada su altında kalarak hayatını kaybettiği bilgisini verdi:

“Bizim mahallede teyzemiz, elinde büyüdük sayılır. Tekerlekli sandalyedeydi. Deprem olunca evden tekerli sandalyeyle çıkardılar. O an deniz geldi, herkes panik içerisindeydi, onun da tekerlekli sandalyesi devrildi. Koşturduk, kaldırdık, kurtardık ama su yutunca kurtaramadık.

Tsunami oldu, herkes can derdinde, bir boy deniz oldu. Onu sonradan bulduk kaldırdık ama kurtaramadık. İki tane oğlum onu kurtardı sudan. Biz kurtardıktan sonra bir müddet nefes alıyordu, ambulansı aradık ama gelemedi, nasıl gelsin ambulans, her taraf deniz içinde. Kollarımızda öldü. Ambulans gelemedi, denizin içinde kaldık. Suyun gelmesi ve geri çekilmesi neredeyse yarım saat sürdü. Başka suya kapılan da oldu ama ölmedi. Hala su çekiliyor, geri geliyor.”

Kahreden detay: Tekerlekli sandalyedeki kişi boğularak can verdi - Resim : 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre depremde 4 kişi hayatını kaybederken 120 kişi de yaralandı.

Etiketler
İzmir