Muhittin Böcek'in sağlık durumu hakkında açıklama! 'Bu güzel bayram gününde...'

Prof. Dr. Demirbaş, Muhittin Böcek'in sağlık durumu hakkında "Fizik tedavi döneminden sonra normal yaşantısına dönebilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Muhittin Böcek'in sağlık durumu hakkında açıklama! 'Bu güzel bayram gününde...'

Özel bir hastanede Organ Nakli Merkezi'nde görev yapan Prof. Dr. Alper Demirbaş, Akdeniz Üniversitesi'nde koronavirüs tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Demirbaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek'in son durumu hakkında;

Bilinci tamamen yerindedir. Akcigerlerindeki enfeksiyon devam etmekte olup kontrol altındadır.Trakeostomisi (Solunum borusundaki delik) ile solunum makinesine baglıdır ve solunum makinesi ihtiyaci devam etmektedir.

Uzun süredir yoğun bakımda olması ve geçirdigi diğer enfeksiyonlar nedeniyle oluşan kas güçsüzlüğü nedeniyle solunum kaslarının henüz yeterince güçlenememesi dolayısıyla solunum makinesinden henüz ayrılamamıştır. Kas güçlendirilmesi amacıyla fizik tedavi uygulanmakta olup kol ve bacak hareketleri giderek düzelmektedir.

Bu güzel bayram gününde paylaşmaktan mutluluk duyarım ki, şu ana kadar tedavisine katkı sağlayan tüm hekim ve hemşire arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla Sn. Böcek son derece olumlu bir iyileşme dönemindedir.

İnancım odur ki bir süre sonra tamamen solunum makinesinden ayrılabilecek ve belli bir fizik tedavi döneminden sonra normal yaşantısına dönebilecektir.

Kuşkusuz yoğun bakımda yatan her hastada kısa sürede olumsuz değişiklikler görülebilmektedir. Böyle bir gelişme ile karşılaşmayacağımızı umuyorum.

Bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum."

Etiketler
Muhittin Böcek