TBMM’nin bütçesi 1 milyar 894 milyon TL’ye çıkarıldı

Meclis'te 2021 Bütçe Teklifi görüşmelerin başlamasının ardından TBMM Başkanı Şentop, Meclis bütçesinin önceki yıla göre yüzde 8,4 oranında artırılarak 1 milyar 894 milyon TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

TBMM’nin bütçesi 1 milyar 894 milyon TL’ye çıkarıldı

TBMM’nin 2021 Bütçe Teklifi görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Lütfü Elvan başkanlığında başladı. Toplantıda komison üyelerine sunum yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 3 bin 147 kanun teklifinden 211’i Genel Kurul gündemine geldiğini ve 34 bin 713 soru önergesinden 4 bin 299’u süresi içinde yanıtlandığını belirtti.

Şentop öte yandan Meclis'in bütçesinin önceki yıla göre yüzde 8,4 oranında artırılarak 1 milyar 894 milyon TL’ye çıkarıldığını açıklarken, "2021 Yılı Bütçe Teklifinin hazırlanmasında mevcut program sistemine uygun şekilde tasarruf tedbirlerine azami riayet edilmiş olup bir önceki yıla göre yüzde 8,4 oranında artışla bütçemiz 1 milyar 894 milyon 56 bin TL olmuştur" dedi.

AKP’Lİ ÜYE CANLI YAYINA 'EHEMMİYET KAYBOLUR' DİYEREK KARŞI ÇIKTI

Komisyon toplantısın başında, görüşmelerin canlı yayınlanma talebini yineleyen muhalefet temsilcilerine AKP'li üye Uğur Aydemir karşı çıktı.

Aydemir, sul üzerindeki tartışmaların bütçe görüşmelerinin ilk gününde yapıldığını, her gün usul tartışması açılmasını uygun bulmadıklarını ve bütçe görüşmelerinin bu zamana kadar istisnalar dışında canlı yayınlanmadığını, canlı yayınla komisyonun ehemmiyetin kaybolacağını düşündüğünü söyledi.

PAYLAN İLE ŞENTOP ARASINDA TARTIŞMA

Bütçe görüşmelerinde ayrıca HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop arasında tartışma çıktı.

HDP'li Paylan, Şentop'a "Meclis'in itibarının korunması için ne yaptınız? Musa Farisoğulları'nın, Leyla Güven'in, Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülme talimatı geldiğinde ne yaptınız? Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek gibi 'Ben bunu dönem sonuna bırakıyorum, yargı süreci henüz tamamlanmamıştır' diyemediniz" dedi.

Bunun üzerine Şentop ise "Yalan söylüyorsunuz. Bu kadar yalana tahammülüm olmuyor yani" yanıtını verdi.

Etiketler
TBMM