Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Ulusoy, 132 öğrenciye burs sağlanacağını açıkladı

Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Veliyettin Ulusoy, maddi imkanı kısıtlı öğrencilere verecekleri burs desteği konusunda bir fon hesabı oluşturduklarını duyurdu.

Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Ulusoy, 132 öğrenciye burs sağlanacağını açıkladı

Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Veliyettin Ulusoy, maddi imkanı kısıtlı öğrencilere verecekleri burs desteği konusunda bir fon hesabı oluşturduklarını duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Ulusoy, “2020-2021 Eğitim Öğretim yılında; Ön Lisans, Lisans, Y. Lisans ve Doktora olmak üzere toplam 132 öğrenciye destek sağlayacaklarını kaydetti.

Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Veliyettin Ulusoy, vakfın, maddi imkanı kısıtlı öğrencilere vereceği burs desteği konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Ulusoy, Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı olarak, amaçlarının başta ocaklar ve Alevi Bektaşi örgütlülüğü/STK’ları ile el ele verip, Alevi Bektaşi toplumunun problemlerinin çözümünde bir olmak, beraber olmak ve Yolu asli esaslarına göre sürdürmek olduğunu belirtti.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin ışığına yakışır nitelikte tarihi görevlerini yüklenecek biçimde bir dergâh binası yapmak istediklerini ifade eden Ulusoy, ”Doğa ve çevre sorunlarına karşı duyarlılığı artırmak ve sorunların çözümü için katkı sunmak, Hakk’a Yürüme Erkânı öncelikli olmak üzere, diğer tüm erkânlarımızı Yolumuz’un temel ilke ve esaslarına uygun halde yürütülmesine çalışmaktır” dedi.

Ulusoy, devam etmekte olan bu çalışmaların yanı sıra maddi imkanları kısıtlı öğrencilere verecekleri burs konusunda bir fon hesabı oluşturduklarını belirterek şu bilgileri verdi:

“Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı olarak; üniversitelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkânları yetersiz öğrencilere burs desteği sağlamak için bir fon hesabı oluşturduk. Oluşturulan bu fondan;
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında; Ön Lisans, Lisans, Y. Lisans olmak üzere toplam 24 öğrenciye,
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında; Ön Lisans, Lisans, Y. Lisans olmak üzere toplam 56 öğrenciye,
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında; Ön Lisans, Lisans, Y. Lisans olmak üzere toplam 77 öğrenciye,
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında; Ön Lisans, Lisans, Y. Lisans olmak üzere toplam 100 öğrenciye,
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında; Ön Lisans, Lisans, Y. Lisans olmak üzere toplam 126 öğrenciye destek sağladık.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında; Ön Lisans, Lisans, Y. Lisans ve Doktora olmak üzere toplam 132 öğrenciye destek sağlayacağız.”

YOLA GÖNÜL VERMİŞ CANLARIN MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİ İLE HİZMET

Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Veliyettin Ulusoy, Alevi Yolu’na gönül vermiş canların maddi ve manevi desteğiyle bu hizmetleri yapacağına inancı olduğunu belirterek, “Bu kapsamda yapmış olduğunuz/olacağınız bağış ve katkılarınız ve duyarlılığınız için çok teşekkür eder; sağlık, mutluluk ve çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi. (PİRHA)

Etiketler
Öğrenci