Karmod, Somali’de çelik konstrüksiyon konferans salonu inşa ediyor

Karmod uzmanlığıyla İstanbul’da bulunan modern tesislerde ağır çelik yapı sistemiyle demonte hazırlanan yapı deniz yolu konteyner taşımacılığı ile Mogadişu limanına gönderildi.

Karmod, Somali’de çelik konstrüksiyon konferans salonu inşa ediyor

Prefabrik yapı sektöründe dünya genelinde önemli projelere imza atan Karmod, Doğu Afrika ülkelerinden Somali’de çelik konstrüksiyon konferans salonu inşasına başladı. Konvansiyonel çelik yapı sistemiyle Başkent Mogadişu’da inşa edilen bina ülkede ünlülerin konakladığı Jazeera Place Otel’inin konferans salonu olarak kullanılacak.

Konuyla ilgili firma açıklamasına göre iki katlı çelik konstrüksiyon sistemle montajı devam eden 782 metrekare büyüklükteki binanın kurulumunun 60 gün gibi kısa bir sürede tamamlanması öngörülüyor.

Somali Aden Abdulle Uluslararası Havaalanı’nın hemen yanı başında yüksek güvenliğiyle öne çıkan Jazeera Palace Otelde çoğunlukla diplomatik ziyaretçiler, iş dünyasının ünlü isimleri, uluslararası sivil toplum kuruluşu temsilcileri konaklayarak toplantılarını da burada gerçekleştiriyorlar. Seksen beş lüks odası bulunan Jazeera Palace’da aynı zamanda üç ülkenin büyükelçileri konaklıyor.

Türkiye’de üretildi, Türk çelik yapı uzmanlarınca kuruluyor

Karmod uzmanlığıyla İstanbul’da bulunan modern tesislerde ağır çelik yapı sistemiyle demonte hazırlanan yapı deniz yolu konteyner taşımacılığı ile Mogadişu limanına gönderildi. Buradan Türkiye’den yüklendiği konteynerle kurulum yerine taşınan çelik konstrüksiyon yapı birleşenleri hazır bulunan Karmod ekipleri kontrolünce indirilerek hemen montajına başlandı.

4,75 kat yüksekliğinde özel çelik yapı sistemli konferans salonu

İki katlı olarak Karmod’un prefabrik yapı da uzman mühendislerince projelendirilen konferans salonunun giriş kat ana salonu 4,75 metre yüksekliğinde kademeli olarak konferans salonu standartlarında planlandı. Bu salon oteldeki büyük katılımlı ulusal ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak. İkinci katta yer alan farklı büyüklükteki toplantı odalarında ise ülkeler arası diplomatik görüşmelerle iş dünyası buluşmaları gerçekleştirilecek. Bu katta ayrıca yönetim ofisi de yer alıyor.

En güvenlisi Çelik Yapı

Uzun ömürlü kullanım standardında yapı güvenliği göz önüne alındığında en güvenli yapı modeli olarak Çelik Yapı sistemi öneriliyor. Bina taşıyıcı sistemiyle ara kat döşeme örgülerinde tamamen çelik yapı sistemi kullanılan bu modelde deprem gibi etkenlere karşı tam bina güvenliği sağlanabiliyor. Özellikle deprem riski taşıyan ülkelerde bu modelle üretilen çelik ev tam güvenlikli konut tercihlerinde ilk sırada yer alıyor. Çelik prefabrik ev sistemini yapı güvenliği nedeniyle en çok tercih eden bilinçli ülkeler arasında ABD, Avrupa ülkeleri, Avusturalya ve Japonya geliyor. Çelik konstrüksiyon yapılar demonte ön üretimin verdiği avantajla parçalı olarak kıtalar arası taşınabilmekte ve yerinde cıvata somunlu yapı birleşim avantajının verdiği kolaylıkla kısa sürede kurulum yapılabilmektedir.

Konvansiyonel Çelik Konstrüksiyon Yapılar güvenliğiyle beraber yüksek kot avantajının verdiği kolaylıkla kültür merkezleri, avm (alış veriş merkezleri) binaları gibi ticari yapılar, iş merkezleri, sinema, tiyatro, konferans salonu, sergi sarayı, müze gibi kültürel yapılarla spor salonlarında özellikle tercih edilmektedir. Çelik konstrüksiyon yapı sisteminde yüksek yapı güvenliği, uzun ömür, sağlamlık, kullanım konforu, estetik uygulama kolaylığı gibi çok sayıda öne çıkan avantaj bulunuyor.

Okul ve Hastane binalarının dönüşümünde en hızlısı Çelik yapı

Ülkemiz batısından doğuya ve kuzeye uzanan önemli deprem fay hatları üzerinde yer alıyor. Maalesef ülkemizde kısa yıl aralığı ortalamasında yıkıcı ve ölümcül sonuçlanan depremlerle sıklıkla karşılaşıyoruz. Deprem gerçeğinden hareketle evlerimiz, iş yerlerimiz, okul ve hastanelerimiz başta olmak üzere dönüşüm gerektiren güvensiz ve eski binaları prefabrik çelik yapı sistemiyle çok hızlı bir şekilde dönüştürebiliriz. Betonarme gibi klasik yapı modellerinde aylar ve yıllar süren yapı projelerini çelik konstrüksiyon yapı modeliyle günler içerisinde tamamlamanız mümkün. Üstelik depreme tam güvenli ve çok uzun ömürlü olarak. Karmod yetkililerinin verdiği bilgiye göre çelik yapı sistemiyle hazırlanan binaların inşa süresi diğer yapı modellerine göre yüzde yetmiş beşe uzanan oranlarda çok daha kısa sürede gerçekleşiyor. Bu sistemle dönüşüm bekleyen eğitim ve okul binalarını, sağlık ve hastane binalarını, aile sağlığı merkezlerini çok kısa sürelerde güvenle dönüştürmek mümkün. Bunun en güzel örneği 2019 yılı sonu başında İstanbul’un Sultan Gazi ilçesi Yayla Mahallesi’nde bulunan Nadide Ahmet Tütüncüoğlu İlk ve Ortaokulu binasının sadece 72 günde tamamlanabilmesi. Çelik konstrüksiyon modeliyle Karmod güvencesinde üretilip kurulum yapılan bu okul iki katlı, bin 960 metrekare büyüklükte ve 19 derslikli. Okulun eski binasının kullanılamayacak derecede hasarlı olması nedeniyle İstanbul Valiliği’nce yıkım kararı alınarak yeni binanın inşa edilmesi yönünde adım atılıyor. Kısa sürede projelendirilen çelik okul binası https://prefabrik.com çelik yapı teknolojisiyle demonte üretilerek yerinde uzmanlarca 72 günde kurulumla ders başı yapılacak halde hazır olarak teslim edildi.