On Numara çekilişinde 'ses ve müzik' diye fısıldanmış!

Milli Piyango'ya ait On Numara çekilişinde bir ses tarafından 8 ve 32 numaralarının fısıldandığı iddiası ortalığı karıştırmıştı. Sisal Şans yetkilileri Yıldız Teknik Üniversitesine başvurarak görüntüyü inceletti.

On Numara çekilişinde 'ses ve müzik' diye fısıldanmış!

Sisal Şans, 28 Eylül’deki On Numara çekilişiyle ilgili görüntüleri Yıldız Teknik Üniversitesi'nde inceletmesinin ardından yazılı açıklamada bulundu.

Sisal Şans’tan yapılan açıklama şöyle:

"28 Eylül 2020 tarihli On Numara çekilişinde “8” ve “32” numaralarının ekranda yer almayan bir ses tarafından fısıldandığı iddia edilmiş ve iddiaya konu olan video çeşitli sosyal medya platformları aracılığıyla paylaşılmıştır.

Bahsi geçen video üzerinde kesintiler yapılmış olup tekrarlayan yanıltıcı alt yazılar ile kamuoyu nezdinde çekilişlerde şaibe yapıldığı algısı yaratılmaktadır.

Bir süredir hakkımızda çıkartılan, sebebini anlayamadığımız haberleri takiben yaşanan son gelişme üzerine zorunlu bir açıklama yapmak durumunda kalan kurumumuz; videoda duyulan sesin, sunucumuzun kulaklığına gelen yoğun sesten ötürü reji ekibine “ses, müzik” uyarısıyla bilgi vermekte olduğunu açıklamış ve bu durumun her canlı yayında yaşanabilecek teknik sorunlardan biri olduğunu belirtmiştir.

Tüm soru işaretlerinin ortadan kaldırılması adına ilgili video T.C. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanlığı’na gönderilmiş ve içerik, ses analizi konusunda alanında uzman bir ekip tarafından detaylı olarak incelenmiştir.

Bilirkişi statüsünde olan T.C. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanlığı’nın 21 Ekim tarihli raporunun detayında da görülebileceği gibi iddia edilenin aksine videoda duyulan sesin “8, 32” değil “ses, müzik” olduğu resmi ve bağımsız olarak da kanıtlanmış bulunmaktadır. Böylece söz konusu videonun asılsızlığı da konunun uzmanları tarafından tescillenmiştir.

Sisal Şans, Türkiye çapındaki erişim ağı, şans oyunları alanındaki deneyimi ve teknik altyapısıyla oyunseverlere heyecanlı, eğlenceli ve şeffaflıktan ödün vermeyen teknolojik bir şans oyunları dünyası sunmaya devam edecektir.

Faaliyetlerimiz sonucunda elde edilen gelirden çıkan değerin ülkemize kalması ve bu değerin operasyona başladığımız günden beri katlanarak artması yaptığımızın işin önemini ortaya koyuyor. Sosyal sorumluluk alanında ülkemize büyük katkılar sağlayan Milli Piyango markasına yatırım yapmayı sürdürerek, Türkiye ekonomisine ve toplumuna katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Bilginize sunarız

Sisal Şans İnteraktif Hizmetler ve Şans Oyunları Yat. A.Ş"

On Numara çekilişinde 'ses ve müzik' diye fısıldanmış! - Resim : 1

On Numara çekilişinde 'ses ve müzik' diye fısıldanmış! - Resim : 2

On Numara çekilişinde 'ses ve müzik' diye fısıldanmış! - Resim : 3

Etiketler
Üniversite Milli Piyango On Numara