HSK'nın ihraç ettiği hakim ve savcılar listesi yayımlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 11 hakim ve savcıyı FETÖ'yle irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle ihraç etti. İhraç edilen isimlerin listesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

HSK'nın ihraç ettiği hakim ve savcılar listesi yayımlandı

Dün Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan yapılan açıklamayla, 11 hakim ve savcı FETÖ’yle ilişkili oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilmişti. İhraç kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Meslekten ihraç edilen kişiler şöyle:

– Konya Hakimi Zeki Yıldırım

– Ankara Hakimi Şerife Şahin

– Yargıtay Teknik Hakimi Göknur Tosun Kayacı

– Kırıkkale Cumhuriyet Savıcısı Gökhan Düğer

– Kocaeli Hakimi Mehmet Noyan

– Nevşehir Cumhuriyet Savcısı Celal Akar

– Tarsus Hakimi Bahar Gögüs

– Bursa Vergi Mahkemesi Üyesi Merve Bozkurt

– Kocaeli İdare Mahkemesi Üyesi Mücahit Fatih Albayrak

– Emirdağ Hakimi Ejder Aksak

– Çal Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kula

Listede yer alanların çözümlenen ByLock içerikleri, savcılık soruşturmaları, örgütün mahrem imamlarına ait operasyonel hatlarla iletişimleri, ankesörlü örgütsel ardışık aramalar, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları kapsamında, FETÖ ile iltisaklı ve irtibatlı olduğu sabit görüldü. 11 kişinin meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve meslekten çıkarılmalarına oy birliği ile karar verildi.

YENİDEN İNCELEME TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Daha önce meslekten ihraç edilen Büyükçekmece Hakimi Güler Yabaş, Vezirköprü Cumhuriyet Savcısı Semih Kır, Bursa Cumhuriyet Savcısı Gökan Balcı ve Yüksekova Cumhuriyet Savcısı Sabahattin Yılmaz’ın yeniden inceleme talepli dilekçeleri, meslekten ihraç kararlarının yerinde olduğu belirtilerek oy birliği ile reddedildi.

(DHA)

Etiketler
Resmi Gazete Avcılar FETÖ Savcı