TTB'den Fahrettin Koca'ya kritik soru: 'Bir gecede ne değişti?'

Türk Tabipleri Birliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 28 ve 29 Temmuz tarihli günlük koronavirüs tabloları paylaşılırken "Bir gecede ne değişti de “Vaka”ların tamamı hastalandı?" sorusu yöneltildi.

TTB'den Fahrettin Koca'ya kritik soru: 'Bir gecede ne değişti?'

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Her vaka pozitif değildir. Her vaka hasta değildir" açıklamasına tepki gösterdi.

28 ve 29 Temmuz günlerine ait tabloları paylaşan TTB, "Bir gecede ne değişti de vakalarım tamamı hastalandı" diye sordu.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Tıp biliminde Vaka ile Hasta aynı şeyi ifade eder. Sağlığımız ve aklımızla oynamayın! Madem “Vaka” ve “Hasta” farklı şeyler, bir gecede ne değişti de “Vaka”ların tamamı HASTALANDI?"

TTB'den Fahrettin Koca'ya kritik soru: 'Bir gecede ne değişti?' - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ölüm ve vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt vermişti. Koca, vaka artışını, 'hasta' ve 'vaka' ayrımıyla açıklamıştı.

Koca, açıklamasında şunları söylemişti: "Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. Büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Filyasyon ekiplerimiz ağırlıkla bunları tespit ediyor. Bunların salgın açısından önemi bulaştırıcı yani taşıyıcı olmalarıdır.”

Fahrettin Koca’nın bu açıklamaları, sosyal medya, muhalefet ve Türk Tabipleri Birliği tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Tepkiler üzerine bugün bir açıklama daha yapan Koca, "Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır" açıklamasını yapmıştı.

Etiketler
Fahrettin Koca Temmuz