Buz Lazer Epilasyon ve merak edilen sorular

Vücudumuzdaki tüyleri gerek sağlığımız gerekse daha temiz ve düzgün bir görünüme sahip olmak için almak isteriz.

Buz Lazer Epilasyon ve merak edilen sorular

Vücudumuzdaki tüyleri gerek sağlığımız gerekse daha temiz ve düzgün bir görünüme sahip olmak için almak isteriz. Tüylerden kurtulmanın makine ile almak, jilet kullanmak, ağda yapmak, ameliyat eldiveni ile temizlemek, cımbız kullanmak, tüy dökücü kremler kullanarak tüylerden kurtulmak gibi birçok yöntemi vardır.

Lazer epilasyon da tüylerden kurtulmanın başka bir yöntemidir. Ancak epilasyonu diğer yöntemlerden ayıran en büyük özellik; diğerlerinde tüylerin alımı yüzeysel olurken, lazer epilasyonda kıl köklerine uygulama olarak, tüyleri azaltma yöntemine gidilmesidir.

Lazer epilasyon; lazer ışınlarının yaydığı cihazlar kullanılarak, çevre dokuya hiçbir zarar vermeden kıl kökünün öldürülerek vücudumuzdaki istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemidir.

Sadece tüylerinizi almakla kalmayıp, yapıldığı müddetçe azaltarak ilerde çok daha rahat edeceğiniz lazer epilasyonun birkaç türü vardır. Bunlardan buz lazer epilasyonu inceleyelim.

Buz Lazer Epilasyonu Nedir?

Lazer epilasyonu aletinin başlığının ucunda buz gibi bir soğuyan bölümü olduğundan ki bu yüzden uygulamaya buz başlıklı lazer de denir, bu alet kullanılarak yapılan epilasyona buz lazer epilasyonu denir. Bu teknik, en son ve teknolojik bir yöntemdir. Bu yöntemle yapılan epilasyonlar, bölgesel tarama ve ütüleme yöntemi olarak uygulanır.

Bir defada verilecek olan enerjinin, parça parça verilmesiyle ütüleme yapılan bölgeye dağıtıldığı için, ağrı ve acı oluşumunun önüne geçilir. Üç dalga boylu lazer teknolojisi kullanılarak yapılan bu yöntem, en acısız ve en hızlı yöntemlerdendir.

Buz Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

Lazer epilasyonun en önemli noktası kıl kökünde meydana getirdiği tahriptir. Buz lazer yönteminde kıl köklerine kademeli olarak ısıtma şekli uygulanır. Kademeli ısıtma şekli, çok daha yüksek enerji kullanılmasını sağlar ve böylece kıllar için istenilen durum daha çabuk elde edilir.

Buz lazer başlığındaki soğuk uç, -3 dereceye kadar soğutma sağlayarak cilde serinlik verir ve diğerlerine göre daha konforlu bir hale getirir.

Kademeli ısıtma cildin yanmasını da önlerken, daha ince ve açık renkli tüyleri de görerek köke ulaşır. Cildinizi buz gibi soğutarak uygulanan yöntem, adeta bir masaj hissi oluşturur ve epilasyon işleminin ağrısız ve acısız gerçekleşmesine olanak sunar.

Uygulamaya başlanmadan jel sürülerek, ciltte aletin hareketini kolaylaştırır, rahatlatır ve sürtünmeyi azaltır.

Buz Lazer Epilasyonun Diğer Yöntemlere Göre Avantajları Nelerdir?

· Diğer yöntemler uygulandığı alana etki ederken, bu yöntem atışta çok daha geniş bir bölgeye uygulanır.

· Buz lazer epilasyonu, diğer yöntemlerden daha az seansa sahiptir ve 35-40 dakika gibi daha kısa sürede gerçekleşir.

· Diğer yöntemler açık renkli ve ince tüyleri algılamazken, bu teknikte açık renkli ince tüyler de etkisiz hale getirilir.

· Buna bağlı olarak, yüz bölgesindeki kıllar ince olduğundan yüz bölgesine uygulamada diğerlerine göre kesinlikle çok daha başarılı olunur. Ayrıca yüzdeki kıllar diğer bölgelere göre çok daha kısa sürede çıkar ve bu yöntemle bu durum da ortadan kalkar.

· Diğer yöntemlere göre acı duymadan yapılan yöntemdir.

Buz Lazer Epilasyonun Sahte Olduğu Anlaşılabilir mi?

Bu uygulamayı yaptırdığınız yerde, cihazların düzenli olarak bakımlarını yaptırdıklarından emin olun. Çünkü zamanla kullanımda etkinlik olarak ya da soğutma olarak azalma meydana gelir. Bu da istenilen sonucu elde ettirmez. Hem daha uzun seanslar gerçekleşir hem de kıllarda azalma meydana gelmez.

Bazı uygulama yerlerinde işlem öncesi ağda yapıldığı görülür. Buz lazer yöntemi ve hatta diğer yöntemlerden önce de ağda yapılmamalıdır. Kılı köküyle çeken bu tarz işlemlerde, lazer uygulama kökü göremeyeceğinden dolayı etki etmez.

Eğer gittiğiniz yerde uygulama esnasında çok fazla ağrı hissediyorsanız, bu yöntem kesinlikle buz lazer değildir.

Buz lazer seansları daha ince tüylerin olduğu bazı bölgeler ortalama 8 seanstır. Bazı yerlerde bu, 10 seanstan çok daha fazla sayılarda ise bu yöntemin yapıldığından emin olun.

Bu yöntem ciltte yanık, iz ve kalıcı leke oluşturmadan gerçekleşir. Böyle bir durum oluşuyorsa buzlu epilasyondan emin olun.

Buz Lazer Epilasyon Sağlığa Zararlı mıdır?

Bugüne kadar buz lazer epilasyonunun herhangi bir zararı olduğu kanıtlanmış değildir.Diğer yöntemlerde tahrişler söz konusuyken, bu yöntemde onlar bile görülmemektedir.

Bazen bu yöntemlerin kansere sebebiyet verdiği konuşulur. Ancak deri altındaki kılları hedefleyen bu tekniğin, iç organlara nüfuz etmesi söz konusu değildir.

Bu yöntemin hamile kalmanızda da herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.

Seansın ardından uygulanan bölgeyi direkt güneşle temas ettirmediğiniz, bu işlemden sonra 4 saat kadar banyo yapmadığınız sürece herhangi bir sakıncası yoktur.