Üniversitedeki taciz rezaleti öğrenci mektubunda: Hiçbiri iftira değil

"Arkadaşlarımızın mezuniyet yılında, çok stresli ve masraflı olan klinik stajlarında böyle bir durumun içerisinde olmaları çok üzücüdür."

Üniversitedeki taciz rezaleti öğrenci mektubunda: Hiçbiri iftira değil

Son günlerde çeşitli üniversitelerde akademisyenlerin öğrencilere yönelik taciz iddiaları gündeme geldi. Bu iddilar hakkında suçlanan isimler genellikle 'iftira' savunması yapıyor.

Fatih Altaylı'ya mektup yazan Ben Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde okuyan bir öğrenci ise, mektubunda üniversitedeki taciz iddialarının gerçek olduğunu çok daha fazlasının ise farklı nedenlerle açığa çıkmadığını belirtti.

Öğrencinin mektubu şöyle:

Size bu haberi ulaştırmaktaki niyetim artık tacizi, şiddeti örtbas etmeye çalışanlara fırsat vermemek, sıkıntılarımızın duyulmasını sağlamaktır, dile getirirseniz çok seviniriz.

Ben Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde okumaktayım ve tacize uğrayan arkadaşlarımızın yaşadıklarını öğrenciler olarak hepimiz biliyoruz. Sadece haberdekiler değil geçmişte de benim de şahit olduğum bazı taciz eylemleri, söylemleri olmuştur.

Arkadaşlarımızın mezuniyet yılında, çok stresli ve masraflı olan klinik stajlarında böyle bir durumun içerisinde olmaları çok üzücüdür.

Haberde anlatılanların hiçbiri iftira değildir.

Bunu biraz yakından gözlemleyen bir öğrenci olarak söylemek ve belirtmek istiyorum ki iftira söylemiyle halkımızı yanıltmaya çalışmasınlar.

Diş hekimliği okumak çok streslidir, masraflıdır ve bir o kadar da artan fakültelerle eğitim kalitesinin düştüğü bir ortamda didinmek, yer edinmeye iş sahibi olmaya çalışmak, insanlara faydalı olmaya çalışmaktır.

Okuldaki tüm malzemelerin masrafı öğrencilerin ve ailelerin cebinden çıkmaktadır. Halihazırda bu kadar stresli bir ortamda öğrencilerin veya asistanların bu gibi tacizlere, azarlanmalara, haklarının kısıtlanmasına maruz kalmaları üzücü olmakla birlikte umudumuzu zedeleyen hadiselerdir.

Ben eminim ki geçmişte ve şuan ülkemizin güzide fakültelerinde şiddete, tacize maruz kalıp çeşitli korkulardan, baskılardan dolayı bunu dile getiremeyen birçok insan vardır.

Umarım bu olay basit bir iftira söylemiyle kapanmaz ve gerekenler yapılır, öğrenciler ve öğrenci adayları geleceğe daha sakin, daha umutlu bakabilir. Teşekkür ederiz.

Etiketler
Öğrenci Taciz Üniversite