Eşsiz bir tecrübe; İzmir’le tanışın!

Ülkemizde turistlik yerler arasından en sevilenlerden birisi olan İzmir, metropol yaşantısının, doğal güzellik ve antik tarihin buluştuğu çok az sayıda şehirlerden birisidir.

Eşsiz bir tecrübe; İzmir’le tanışın!

Ülkemizde turistlik yerler arasından en sevilenlerden birisi olan İzmir, metropol yaşantısının, doğal güzellik ve antik tarihin buluştuğu çok az sayıda şehirlerden birisidir.

Denizinin gök mavisine çalan rengiyle süslenmiş koyları ve ona iç kesimlerde eşlik eden doğal güzellikleriyle, izmir sadece ülkemizde değil dünya çapında da büyük bir üne sahiptir. Gezip görenlerin asla anlatmaktan bıkmayacağı bu turizm devi şehir, gidip görmeden önce bilgi sahibi olmak isteyenlerinde meraklarından kaçmıyor. Bu yüzden bu şehri ‘Ege’nin incisi’ yapan gezip görülecek yerleri anlatmakta biz gidip tecrübe edenlere kalıyor. Hazırsanız başlayalım.

İzmir Saat Kulesi

İzmir’in en bilindik yerleri sıralamasının başını çeken İzmir Saat kulesi, Konak meydanında bulunan ve şehrin en ünlü simgesi haline gelen tarihi bir yapıdır. 1901 yılında İzmir Valisi tarafından beyaz mermerden inşa edilen kule, şehrin meydanında bulunan görkemli ve mimari yapısıyla ilk olarak gezilip görülmesi yerlerden biridir. 25 metre uzunluğunda ki yapı, sekizgen kaideli ve dört kat oluşturacak şekilde yapılmıştır, ayrıca içinde Marsilya’dan getirtilen renkli sütunlarla ziyaretçilerinin karşısına bir estetik harikası olarak çıkmıştır.

KadifeKale

Kadifekale, orijinal adıyla Pagos, Yunanlılardan sonra Türklerin eline geçen antik bir kaledir. Kıyı şeridine sadece 2km uzaklıkta olmasıyla yapılış amacına hizmet ederek İzmir Körfezinin görüş alanına hakimdir. Devasa boyutta ki bu kale içinde Alireis, Altay ve Kosova gibi mahalleri içermektedir ve 2007 de yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafında restorasyon çalışmasıyla eski görkemini geri kazanmıştır. Siz de tarihe yerinde tanıklık etmek istiyorsanız, Kadiyekale’yi gözden kaçırmamaya dikkat edin.

Tarihi Asansör

Karataş semtinde bulunan, Tarihi Asansör, yapısal olarak aslında İzmir halkına bir hizmet olarak Nesim Levi Bayrakoğlu tarafından yaptırılmıştır. Zira halk iki cadde arasında ki 155 basamaklık merdivenleri kullanmak zorundaydılar. Bu zorluğu ortadan kaldırmak ve hayatı kolaylaştırmak amacıyla yapılmasını yanı sıra günümüzde eğlence, kültür ve dinlenme yeri olarak kullanılmaktadır.

Kordon

Tüm İzmirlilerin bildiği ve artık bir buluşma noktasına dönüşen Kordan sahili, hem şehirliler, hem de yerli ve yabancı turistler tarafında uğrak bir nokta haline gelirken, rengarenk yapısından ödün vermeden ziyaretçilerine şehri gezerken küçük bir mola imkanı sağlıyor. Yeşil ve mavinin birleştiği bu noktayı siz gezginlere şiddetle öneriyoruz.

Etiketler
İzmir Metro