Uyarılar yine yok sayıldı: Müdür yardımcılarından izolasyon denetimi

Kanser geçmişi bulunan, kronik rahatsızlıkları olan ve bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanan eğitimciler, Covid-19 hastalarının izolasyonunu takip ile görevlendirildi.

Uyarılar yine yok sayıldı: Müdür yardımcılarından izolasyon denetimi

İnsanlarla en çok temas eden meslek gruplarının filyasyon ekiplerinde görevlendirilmesinin Covid-19’un yayılım hızını artıracağı uyarıları yine yok sayıldı.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde görev yapan müdür yardımcıları, izolasyon kontrolü için görevlendirildi. Görevlendirilen eğitimciler arasında kanser geçmişi bulunan ve kronik rahatsızlığı olanların da bulunduğu öğrenildi.

Ankara’da, kaymakamlık emri ile “Filyasyon İzolasyon Takip Sistemi Denetim Görevlisi” ekipleri oluşturuldu. İkişer kişiden oluşan toplam 34 ekipte yoğunlukla okul müdür ve müdür yardımcıları yer aldı.

KRONİK HASTALIĞI OLANLARA GÖREV

İlkokul birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitim haftada iki gün olacak şekilde başlarken Covid-19 görevi verilen eğitimciler arasında ilkokullarda müdür ve müdür yardımcılığı yapanların da olması dikkati çekti.

Filyasyon İzolasyon Takip Sistemi Denetim Görevlisi olarak görevlendirilen eğitimcilerden, Covid-19 tanısı konulan ya da tanılı kişiler ile temaslı olanların evlerinde olup olmadığının kontrol etmeleri istendi.

Cuma ve cumartesi günleri denetim yapacak ekiplere Gölbaşı Kaymakamlığı’nca koruyucu kıyafet verileceği bildirildi. Ekiplerin araç, kumanya ve dezenfektan ihtiyaçlarının 28 Eylül’de karşılanacağı belirtildi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in göre, kanser geçmişi ya da kronik rahatsızlığı bulunan bazı eğitim yöneticilerine de Covid-19 görevi verildi.

EĞİTİMCİNİN GÖREVİ EĞİTİMDİR

Eğitimcilerin görevinin eğitim olduğunun altını çizen CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Şu anda 600 bin sağlık personeli işsiz bekliyor. Böyle bir ihtiyaç varsa sağlık personellerinin istihdamı sağlanmalı” dedi.

Salgın yönetiminde önemli olan tarama, karantina, izolasyon ve takipte ciddi sorunlar yaşandığına dikkati çeken Karabıyık, “Bu faktörlerin tamamı yanlışlar ve hatalar ile yönetildi” diye konuştu. Karabıyık eğitim, sağlık ve güvenlik konularının tüm yurttaşlar için hayati önemde olduğuna vurgu yaparak, “Bu konularda eksik kadro kabul edilemez. Eğitimcilerin işi eğitimdir, izolasyon takibi eğitimcilere bırakılmamalıdır” ifadesini kullandı.

Etiketler
Kanser Rahatsızlık