Fahrettin Koca'dan yüz yüze eğitim ve ilave tedbirler hakkında kritik açıklama

Fahrettin Koca, "Türkiye'de ilave yasak düşünülmüyor. Ama bizim tedbirlere uyumumuz çok önemli. Mesafe ve maskeyi önümüzdeki aylarda daha yaygın şekilde olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da gerçekleştirdiği toplantıların ardından koronavirüs ile mücadelede gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

Vaka sayısında, eğitim alan öğrenciler açısından söylüyorum, herhangi bir artışın olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye genelinde 3-4 il dışında vaka sayılarında önemli oranda düşüş olduğunu ifade etmek istiyorum.

Demin 6 ildeki düşüş oranını ifade ettik. Şu dönemde ayrıca vaka sayısının düşmekte olduğunu, şu anda önemli bir sorun yok. Önümüzdeki haftalarda bilim kurulu değerlendirme yaparak kademeli geçişle ilgili önerisini sunacaktır.

Bu dönemde ilave daha sert tedbirler almak gibi bir yaklaşımımızın olmadığını ifade etmek isterim. Bu yer yer bazı illerimizde sorun olduğumuzda kurullarımız ilçe, mahalle, köy bazında kısıtlama yetkisi almaya sahip.

Türkiye'de ilave yasak düşünülmüyor. Ama bizim tedbirlere uyumumuz çok önemli. Mesafe ve maskeyi önümüzdeki aylarda daha yaygın şekilde olmamız gerekiyor.

Ayrıca ilave olarak HES kodunu biliyorsunuz. Bütün vakalarımız uygulamada yer alıyor. Pozitif ve temaslıların hareketini engellemek, izolasyonunu mutlaka sağlamaya çalışıyorum.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Fahrettin Koca Türkiye