'TRT üst yönetiminden biri aradı' diyen Fatih Altaylı, Ersin Düzen ile yapılan 400 bin TL'lik anlaşmayı açıkladı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde TRT'nin üst yönetiminden ismini vermek istemeyen birinin kendisini arayarak "Ersin Düzen TRT’de yapmakta olduğu program için 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı doğru bir bilgidir" dediğini aktardı.

'TRT üst yönetiminden biri aradı' diyen Fatih Altaylı, Ersin Düzen ile yapılan 400 bin TL'lik anlaşmayı açıkladı

Ersin Düzen'in TRT'den ne kadar maaş aldığı gündem oldu. Gazeteci Fatih Altaylı'nın Ersin Düzen'in TRT'den ayda 400 bin TL kazandığını iddia etmesinin ardından, Düzen iddiaları yalanlayarak "İspatla bir daha ekrana çıkmam" demişti.

Gazeteci Fatih Altaylı Habertürk'te yer alan bugünkü köşe yazısında, TRT'nin üst yönetiminden ismini paylaşmak istemeyen birinin kendisini aradığını ve bilgi verdiğini yazdı. Altaylı'nın aktardığına göre, arayan kişi "Fatih Bey, Ersin Düzen’in TFF’den kaç lira maaş aldığını bilemem ama TRT’de yapmakta olduğu program için 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı doğru bir bilgidir" dedi.

Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

TRT’de spor programı yapan Ersin Düzen’in KİT komisyonunda gündeme gelen ve benim de oradan yola çıkarak dillendirdiğim geliri ile ilgili olarak dönemin TRT üst yönetiminden adının açıklanmasını istemeyen biri aradı ve bilgi verdi.

“Fatih Bey, Ersin Düzen’in TFF’den kaç lira maaş aldığını bilemem ama TRT’de yapmakta olduğu program için 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı doğru bir bilgidir.

Kendisi ile yapılan anlaşma böyleydi.

Ancak bu Düzen’in maaşı değil program için bir ayda ödediğimiz para idi. Buna diğer katılımcıların aldığı telifler ve programın hazırlanmasında yapılan harcamalar dahildir. Ersin Düzen fatura karşılığı bu parayı bizden alırdı. Teknik altyapıyı yani kamera, varsa montaj falan gibi işler TRT imkanları ile biz sağlardık.”

Bunun üzerine sordum.

“Peki katılımcılara ve teknik ekibe ne verirdi”

Aldığım yanıt şu oldu:

“Biz onları bilemeyiz. Bizim anlaşmamız aylıktı. Ayda bazen 4 bazen 5 program olurdu. Kaç program olursa olsun biz 400 bin TL artı KDV sabit ücret vereceğimiz hususunda anlaşmıştık zaten. Program başı 100 bin TL’yi program arkadaşlarına nasıl bölüştürürdü bilmeyiz. Ancak konu TBMM’de gündeme gelince kendisinden TRT yönetimi olarak detay döküm istemiştik. Galiba şahsına aldığı para aylık 140 bin TL idi. Ancak açık söyleyeyim bu bizi ilgilendiren bir şey değildi. Biz program için ayda 400 bin TL artı KDV ödüyorduk. Tüm bu bilgiler TRT muhasebe kayıtlarında zaten mevcuttur.”

Değerli okurlar.

Özel sektörde, kimin ne para kazandığı beni hiç ilgilendirmez.

Ama kamu televizyonunda vatandaşın vergileri ile kime ne ödendiği herkesi ilgilendirir.

İngiltere’de Gary Lineker’ın BBC’den aldığı ücret de çok tartışıldı mesela.

Üstelik Lineker’in İngiliz Futbol Federasyonu’nda danışmanlık görevi de yoktu.

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk TRT