Kimler burun estetiği yaptırabilir?

Burun, insanın yüz güzelliğini ve şeklini büyük ölçüde etkileyen bir organdır.

Kimler burun estetiği yaptırabilir?

Burun, insanın yüz güzelliğini ve şeklini büyük ölçüde etkileyen bir organdır. Bazıları burun şeklini beğenmediği için bazıları da kendilerini sağlık açısından etkilediği için burun estetiği yaptırmak isteyebilir. Bu yazımızda https://www.ankaraveburunestetigi.com/ sitesinden burun estetiği hakkında merak edilenleri derledik.

Burun Estetiği Yaptırmak İçin Yaş Kısıtlaması Var Mı?

Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin asıl isteme sebebi estetik kaygı veya sağlık da olsa, burun ameliyatı için herhangi bir alt ve üst sınır yoktur. Ameliyattan önce estetik yaptırmak isteyen kişiye bazı tahliller yapılır ve sağlık geçmişi incelenir. Eğer tahlil sonuçları ve sağlık geçmişinde ameliyat olmaya herhangi bir engel yoksa kişiye estetik yapılır.

Nasıl Durumlarda Burun Estetiği Yaptırılmalıdır?

Burun estetiği az önce de dediğim gibi hem sağlık hem de estetik açısından talep edilen bir ameliyattır. Bunlara ek olarak travmatik olayların burunda sebep olduğu şekil bozukluklarını düzeltmek amacı ile de yapılabilir. Aşağıda burun estetiği ameliyatına sebebiyet verecek durumları görebilirsiniz.

Kemerli bir buruna sahip olmak
Uzun bir buruna sahip olmak
Düşük bir buruna sahip olmak
Büyük burun delikleri

Bu yazdıklarım estetik açısından ameliyat olma sebepleri arasında sayılabilir. Bunlara ek olarak nefes alma sıkıntıları da olabilir.

Bu Estetikte Erkek İle Kadın Arasında Fark Var Mı?

Kadın burnu ile erkek burnu arasında normalde de yapı açısından bir fark vardır. Bu farkın kriterleri genelde burunun dudak ile oluşturduğu açıdır. Bu açı erkeklerde doksan derece iken kadınlarda biraz daha fazladır. Aslında ameliyatta kadın ve erkek için uygulanan prensipler aynı olsa da ölçü ve miktarlar değişiklik gösterebilir. Erkeklerde burun ucu ve burun genişliği kadınlara göre biraz daha belirgindir.

Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün Müdür?

Evet, ameliyatsız burun estetiği mümkündür ve seçenekleri şunlardır:

Burun Dolgusu

Çok fazla belirgin olmayan kemerli burunlarda bu yöntem kullanılabilir. Ameliyat olmak istemeyen kişiler bunu avantajlı bir yöntem olarak görseler de etkileri pek kalıcı değildir. Şu an kullanılan dolgu malzemeleri eskiye göre daha güvenilir olsa da cerrahi komplikasyonlar göz ardı edilemez.

Burun Ucu Botoksu

Burnun uç kısmındaki kaslara botoks uygulanır ve bu kasın gevşemesiyle burunda hafif bir kalkıklık gözlenebilir. Burun dolgusunda olduğu gibi etkisi kısa sürelidir.

İple Burun Ucu Kaldırma

Bu uygulama diğer ameliyatlarda kullanılan iplerle uygulanan bir yöntemdir. Diğer 2 işlemde olduğu gibi kalıcılığı tartışılır. Tabii ki uygulaması sizlerin takdirindedir.

Diğer merak ettikleriniz ve burun estetiği fiyatları Ankara sorularınız için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.