Malatya'daki bekçi şiddeti kamerada! Dakikalarca darp ettiler

Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'de yayınlanan "Şimdiki Zaman Siyaset" programında, Malatya'da yaşanan bekçi şiddetini gündeme taşıdı.

GERÇEK GÜNDEM - Gürkan Hacır'ın sunduğu, Elfin Tataroğlu, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş'ın yorumcu olduğu Halk TV'de yayınlanan "Şimdiki ZamanSiyaset" programında, Malatya'daki bekçi şiddeti konuşuldu.

Barış Yarkadaş, Malatya Kuyuönü mevkiinde maske takmayan Murat Varan ve İsmet Dalhançer adlı gençler bekçiler tarafından darp edildiğini söyledi.

Görüntülerde bekçiler benzinlikte duran gençleri darp ediyor. Yere yatırılan bir gence yumruk atılıyor. Darp edilen gençlere daha sonra ters kelepçe takılıyor.

Gazeteci Barış Yarkadaş, "İyi şeylere iyi diyoruz. İşini yapan insana teşekkür ederim, ben Süleyman Soylu'yu 1995'ten beri tanıyorum. Aynı dönem milletvekilliği de yaptık. Kendisini belki de Türkiye'de en sert gazeteciyim." diyerek Malatya'da bir benzin istasyonunda yaşanan bekçi şiddetinin görüntülerini ekrana taşıdı.

Malatya'da iki vatandaşı darbeden bekçilerin görüntülerini ekrana getiren Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"Burası Malatya Kuyuönü mevkisi. Bu çok uzun bir video, 21 dakikalık bir video ama ben kısalttırdım. Burada bekçiler, maske takmadıkları için uyarılan iki genci bekçiler önce tartışıyorlar ardından, bekçilerin yaptığına bakın... Burası bir benzin istasyonu. Bekçiler gençlere "niye maske takmadınız" diye soruyor, aralarında tartışma çıkıyor ve ilginçtir ki bekçilerin de o an ikisinin de maskesi yok.

Sayın Süleyman Soylu, sizin emrinizde olan iki bekçi sadece maske takmadığı için suçlanan gence neler yapıyor. Şu anda ben eminim ki Türkiye'nin tamamı bu bekçi dehşetini izliyor. Bekçi hızını alamıyor, ters kelepçe takıyor. Sonra diğer arkadaşına. Yani Murat Varan ve İsmet Dalhançer adlı bu kişilere yapılan uygulamaya bakın. Nedir bu gençlerin suçu? Sadece ve sadece maske takmadıkları iddia ediliyor.

Genç orada bekçiye diyor ki, "Ben aşağı indim, kız arkadaşlarımız tuvalete girdi. Biraz sonra çıkacaklar maskemizi takacağız."Bekçinin böyle bir şey yapma yetkisi yok. Bu tam anlamıyla bir şiddettir. Daha da korkuncu Gürkan, bugün bu gençlerle konuştum. Diyorlar ki, "Biz benzin almak için durduk. Kız arkadaşlarımız da ihtiyaçlarını gidermek için içeri girdiler. O arada bekçiler geldi, bekçiler geldikten sonra aramızda küçük bir tartışma çıktı. Küfür, hakaret etmedik. Evet, mutlaka maskelerimizi takacağız dedik. Bekçiler buna rağmen bizi darp ettiler. Yetmedi polis geldi, polis bizim bu halimizi görünce bekçilere, "Arkadaşlar siz ne yapıyorsunuz, bu gençlerden ne istiyorsunuz?" demiş. Polis bizi gözaltı işlemi uygulandığı için hastaneye götürdü, bekçilerin darbı hastanede de sürdü."

Bugün savcılığa gittiler, suç duyurusunda bulundular. Bu suç duyurusunun ardından da hastane görüntülerini isteyecekler ve bu dosyaya koyacaklar. Sayın Süleyman Soylu, sizin emrinizdeki memurların, bekçilerin, görevlilerin bunu yapma hakkı yok. Biz sizden şunu talep ediyoruz bu gece. Bu bekçileri derhal görevden alın, haklarında soruşturma açın. Bu şiddet görüntüleri kabul edilemez. Bekçinin böyle bir yetkisi yok, polisin de bu yetkisi yok. Bu şiddeti gösterdik ki Türkiye bir hukuk devleti olsun Gürkan. Kimse de bir daha bunu yapamasın."

Etiketler
Barış Yarkadaş Halk TV Malatya Bekçi