Cinsel istismarı ve ırkçı saldırıyı öven kadın pes dedirtti! Akıl almaz sözler

Sosyal medyada genç bir kadının yayınladığı ırkçı videolar büyük tepki çekti. Kadının istismarı ve ırkçı saldırıları savunduğu görüldü.

Batman’da uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısı sonrası intihar eden İpek Er’i, Sakarya ve Afyon’daki ırkçı saldırıları kastederek video çeken bir kadın sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Videonun sosyal medyada yayılması sonrası Twitter’da #IrkçıKadınTutuklansın etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

Batman’da Musa Orhan tarafından tecavüze uğradıktan sonra intihar ederek yaşamına son veren İpek Er, Sakarya’da mevsimlik işçilere yapılan saldırı ve Afyon’daki ırkçı başka bir saldırı sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve 2 kişinin de yaralandığı olayları öven bir kadın sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Müzik eşliğinde dans ederek sarf ettiği, “Çavuşumuz koydu, Sakarya koydu, Afyon koydu” şeklindeki ırkçı ve cinsiyetçi söylemlere birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Avukat Bişar Abdi Alınak sosyal medya hesabından videoya, “Kendimizi bu ırkçı yaratıklardan koruyamıyoruz.Kürtlere zulüm ile motive olan bir güruh büyütülüyor. Halkı iç savaş provakasyonundan koruyarak güçlü,caydırıcı toplumsal ve siyasal tepkiyi örgütlememiz şart artık. Biz bu aşağılanmayı hak etmiyoruz” tepkisini gösterdi.

Gazeteci Hayri Tunç ise, “Yaratılan prototip bu işte… Hiçbir kalifiye özelliği olmayan, sorgusuz, sualsiz biat eden, en büyük motivasyon kaynağı Kürt düşmanlığı olan bir canlı türü yarattılar… Ondan dolayıdır ki, fasistten hiçbir zaman, hiç bir koşulda dost olmaz!” yorumunu yaptı.

Genç kadın tepkilerin ardından bir video daha paylaşarak akıl almaz sözlerini savundu. Kadın, ırkçı söylemlerine devam ederek, ‘ben acımam’ ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yer alan bazı tepkiler:

Etiketler
Saldırı