Bir COVİD hastasının feryadı: 'Hastanenin önünde yatıyorum...'

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, testi pozitif çıktığı halde tedavisi yapılmayan gencin isyanını kamuoyuna duyurdu.

Bir COVİD hastasının feryadı: 'Hastanenin önünde yatıyorum...'

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Tuzla Devlet Hastanesi önünde yaşanan bir dramı paylaştı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulundu.

Yarkadaş'ın paylaştığı videoda Ensari Koç adlı genç, testi pozitif çıkmasına rağmen, tedavisinin yapılmadığını ve gidecek yeri olmadığı için hastanenin önünde yattığını söylüyor.

İşte o video ve twitler:

Sayın @drfahrettinkoca , Tuzla Devlet Hastanesi'nin önünde bekleyen Ensari Koç adlı genç, sesini duymanızı istiyor.

Koç, "Kovid hastasıyım ama hastaneye kabul edilmiyorum. Gidecek ve kalacak yerim yok, günlerdir hastanenin önünde yatıyorum" diyor. Sizin ve bakanlığınızın ilgisine..."

Yarkadaş bir süre sonra konuyla ilgili 2. twiti attı ve şunu yazdı:

"Bu videoyu bir partilimiz yolladı. Ardından videoda konuşan Ensari Koç ile konuştum. Koç, 'Şu an çok halsizim ve midem bulanıyor. Polise de gittim, bir şey yapamadılar. Raporum pozitif çıkmasına rağmen ilaç verip gönderdiler. Sesimi lütfen siz duyurun Barış Bey' dedi."

TWEETE YAZILANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Yarkadaş, çare arayan gencin feryadını duyurduğu twitin altına yazılan yorumlara ise şu tepkiyi gösterdi:

"COVİD'i yeneriz de bu vicdansızlık ve utanmazlıkla nasıl başedeceğiz? Bir genç "Hastayım, yardım edin" diyor, sesini duyurmaya çalışıyoruz. Twitin altına yazılanlara bakın. Bir alçak da "Video paylaşma çocuğa 2 bin TL yolla" diyor. Ahlaksız herif, genç para değil tedavi istiyor."

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Barış Yarkadaş Hastane Milletvekili