Diyanet Heybeliada'da 'zırhlı Mercedes' taktiği mi uyguluyor?

Diyanet, "Söz konusu araziyi Başkanlığımız iade etmeye ve süreçle ilgili gerekli desteği vermeye hazırdır" dedi. Benzer bir açıklama 'Zırhlı Mercedes' tartışmasında da yaşanmış, sonuç ise şaşırtıcı olmuştu.

Diyanet Heybeliada'da 'zırhlı Mercedes' taktiği mi uyguluyor?

GERÇEK GÜNDEM- Heybeliada’daki Türkiye'nin ilk Pandemi Hastanesinin arazisinin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesi kamuoyunun tepkisini çekti. Türkiye koronavirüs salgını ile boğuşurken, araziye “İslami Eğitim Merkezi” kurulacağı açıklanmıştı.

Gelen tepkiler üzerine yazılı bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, "Söz konusu araziyi Başkanlığımız iade etmeye ve süreçle ilgili gerekli desteği vermeye hazırdır" dedi.

ZIRHLI MERCEDES TARTIŞMASINDA NE OLMUŞTU?

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 yılında yine o dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 1 milyon liralık makam aracı alması nedeniyle kamuoyunda yapılan eleştirilere tepki göstermişti. Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Arnavutluk gezisi dönüşü uçakta beraberinde götürdüğü gazetecilere yaptığı açıklamada "Sosyal medyada sarığının üzerinde Mercedes resmi iliştirildiğini görünce ciddi manada üzülmüş. Arabayı durdurmuş. Oradan inip eve yaya gitmiş. Gerçekten çok üzülmüş." demişti.

Görmez'in makam aracını iade edeceğini açıklaması üzerine bu duruma itiraz eden Erdoğan, "Cumhurbaşkanı makamından bir Mercedes'i ben başkanımıza tahsis edeceğim. Hem de zırhlı olacak.” demiş ve Diyaanet İşleri Başkanına o günkü değeri 3 milyon 953 bin lira olan zırhlı bir Mercedes tahsis etmişti.

Diyanet'in Heybeliada hastanesinihn arazisi ile ilgili yaptığı "iade etmeye hazırız" açıklaması "zırhlı Mercedes" tartışmasını hatırlattı ve "Heybeliada'nın yanında başka bir arazi daha tahsis mi edilecek?" sorusunu da akıllara getirdi.

Etiketler
Muş