Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'nün itirafının ardından sosyal medya ayağa kalktı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü'nün, "Bugüne kadar alınan kararları biz vermedik. Görüşlerimizi söylüyoruz ama karar yetkimiz yok" sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı.

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'nün itirafının ardından sosyal medya ayağa kalktı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası programına konuk oldu. Özlü’nün “Bugüne kadar alınan kararları biz vermedik” ifadeleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

Sosyal medya kullanıcılarından bazıları “İstifa etmeyi düşündünüz mü?” diye sorarken bazı kullanıcılar ise, “Bir bilene mi sorsaydınız” yorumlarında bulundu.

Özlü'ye gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

"BUGÜNE KADAR ALINAN KARARLARI BİZ VERMEDİK"

Programda Özlü şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sağlıkla ilgili konularda olumlu ya da olumsuz fikrimizi rahatlıkla dile getiriyoruz. Pek çok sektörden çok farklı talepler ve istekler var. Yönetim bir şekilde onları da dikkate almak zorunda. Onlar kendi kararlarını verirken bizim tavsiyelerimizi ve görüşlerimizi dinliyorlar ama sonuç itibariyle biz karar verici değiliz. Maçlar seyircili oynansın ya da oynanmasın, şurası açılsın ya da açılmasın gibi kararları bugüne kadar hiç almadık. Böyle bir karar alma yetkimiz de yok zaten. Sosyal medyadan bana yazıyorlar ‘’niye şöyle yapmadınız? neden böyle karar aldınız?’’ gibi ama bizim böyle bir yetkimiz yok. Bilim Kurulu olarak biz karar alamıyoruz."

Etiketler
Bilim Kurulu