Ankara'da Kovid-19 tanı kitleri bitme noktasında

Ankara'da Kovid-19 tanı kitlerinin bitme noktasına geldiği iddia edildi.

Ankara'da Kovid-19 tanı kitleri bitme noktasında

Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayısı artarken TBMM’de haftanın ilk iki gününde 35 pozitif vaka tespit edildiği ortaya çıktı. Başkent genelinde Kovid-19 tanı kitlerinin bitme noktasına geldiği ve il genelindeki hastanelerden sağlık çalışanlarının da TBMM’ye gelerek test yaptırdığı öğrenildi.

VAKA SAYISI ARTIYOR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un geçtiğimiz hafta 9 milletvekilinde koronavirüs tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle evde takip edilen 5 milletvekili, hastanede de 4 milletvekili var. Toplam 35 personelimizde koronavirüs tespit edilmiştir” açıklamasının ardından TBMM’deki pozitif vaka sayısında artış yaşandı.

Anka'nın haberine göre, TBMM’de yapılan testlerde pazartesi günü 24, salı günü 11 vaka tespit edildi. Meclis hastanesinde yapılan PCR testlerinin sonuçlarının 24 saat içinde sisteme yüklendiği, çarşamba gününe ilişkin sonuçlarının netleşmediği ve haftanın ilk iki gününde toplam 35 vaka tespitinin büyük bir artış olduğu değerlendirilmesi yapıldı.

TANI KİTLERİ BİTME NOKTASINDA

COVİD-19 ile mücadelede bir diğer sorun ise test sayısındaki azalma. Edinilen bilgiye göre; Ankara genelinde COVİD-19 tanı kitleri bitme noktasına geldi. Kaynaklar, il genelinde hastane başına düşen test sayısının yüzlerce başvuru olmasına rağmen günlük 30-40 test ile sınırlandırıldığını, hastaların ücret karşılığı test yaptırmak üzere özel hastanelere yönlendirildiğini aktardı.

Ankara’daki hastanelerde yapılan testlerin de büyük bir kısmının yurtdışına gidecek kişiler için yapıldığı belirtildi. Ankara’daki sağlık çalışanlarının üçte ikisine hiç test yaptırılmadığına ilişkin iddialar da dikkat çekti.

ANTİKOR TESTLERİ İKİ SAATTE BİTTİ

TBMM kampusu içindeki hastanede de tanı kiti sayısının azaldığı, il genelindeki sağlık çalışanlarının da çalıştıkları hastanede kit bulunmadığı için TBMM’ye gelerek testlerini yaptırdıkları belirtildi. TBMM’ye yaklaşık bir buçuk ay önce gelen iki bin antikor testinin de sadece ilk iki saatte tükendiği bildirildi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ankara