Tehdit etti, eve zorla girerek çocuğu kaçırdı! Tedbir kararı dahi alınmadı

Balıkesir’de boşanma aşamasında olduğu Hüseyin S. tarafından tehdit edildiğini, şahsın babası Kadri S. ile eve zorla girip ailesini darp ederek çocuğunu kaçırdığını belirten Müjgan Yıldız kolluk kuvvetlerinin ve yargının ihmaline tepki gösterdi.

Tehdit etti, eve zorla girerek çocuğu kaçırdı! Tedbir kararı dahi alınmadı

2008 yılında evlendiği Hüseyin Özcan S. isimli erkek tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılan Müjgan Yıldız, 1 yıl önce Hüseyin S.’den ayrı yaşamaya başladı.

Birgün'den Seda Balmumcu'nın haberine göre; Evliliği boyunca şiddete maruz bırakıldığını ve çalışmasına izin verilmediğini söyleyen Yıldız, Mart ayında çocuğunun yanında öldürülmekle tehdit edilip darp edilmesi üzerine jandarmaya başvurarak koruma talebinde bulunduğunu ancak aile mahkemesinin koruma talebini onaylamadığını ifade etti.

Haziran ayında temizlik işçisi olarak çalışmaya başlayan Yıldız, Balıkesir’in Kesput ilçesinden Merkez’e taşınarak ablasının alt katında yaşamaya başladı.

Taşınma sürecinde çocuğunu kayınvalidesi ve kayınpederine bırakan Yıldız, Hüseyin S.’nin kendi babası Kadri S.’ye “Sizi torununuza hasret bırakacağım” demesi üzerine, Kadri S’nin evinin kilitlerini de değiştirerek çocuğunu ablasına teslim ettiğini ve çocuğun yerini Hüseyin S.’ye söylememelerini tembihlediğini ifade etti.

Evini değiştirmesinin ardından Hüseyin S. ve kardeşi Gürkan S.’nin tehditlerinin arttığını ve geceleri alkollü şekilde kapılarına dayandığını belirten Yıldız, “Gündüz çocuğu görebileceğini söylememe rağmen ertesi gün tekrar gece gelerek taşkınlık çıkardı. Beni telefonla arayarak, ‘Kadınlar Müge Anlı’ya niye çıkıyor? Kadınlar niçin öldürülüyor? Çocuk ya da başka bir şey yüzünden. Sen de Müge Anlı’ya çıkacaksın” diyerek tehdit ettiler ifadelerini kullandı.

Tehditler üzerine Balıkesir Bahçelievler Polis Karakolu’na şikâyetçi olmaya giden Yıldız, emniyetteki amirin kendisine “Boşanın o zaman” dediğini belirterek, “Ben bilmiyor muyum boşanmayı salgın nedeniyle 2021’e tarih veriliyor. Sanki bunları yaşamamın nedeni boşanmak istememem. Öldürülmekle tehdit ediliyorum ama polis ‘boşanın’ diye akıl veriyor” dedi.

‘TÜFEKLE ÇOCUĞU ALMAYA GELECEĞİM’

Temmuz ayında yaşananlardan olumsuz etkilenmesi üzerine kendisini toparlaması için çocuğunu Menderes’te yaşayan ablasının yanına gönderen Yıldız, Hüseyin S.’nin bu kez eniştesine, “Bundan sonra annesi düşünsün bir yerden tüfek alıp çocuğu almaya geleceğim” tehditlerinde bulunduğunu belirtti.

Tehditler üzerine tekrar şikâyetçi olan Yıldız’ın lehine karar veren Balıkesir 1. Aile Mahkemesi, 60 gün süre ile 6284 sayılı yasaya göre Hüseyin S. hakkında uzaklaştırma kararı verdi. Hüseyin S. Uzaklaştırma kararının ardından “Bu oyunun en çok kaybedeni ben olacağım kesin ama unutmasınlar o yanındaki kuş beyinlilere söyle hiç kazananı olmayacak” şeklinde tehdit mesajları atmayı sürdürdü.

10 Temmuz’da uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Yıldız’ın evine tanımadığı insanlarla gelen Hüseyin S., 11 yaşındaki çocuğunu zorla götürmeye çalıştı. Çıkan arbede esnasında kolluk kuvvetlerine haber verilmesiyle, Hüseyin S.’nin çocuğu zorla götürmesi engellendi.

Yıldız, 26 Temmuz’da ise ablası S.A.'nın evine gelen Hüseyin S.’nin babası Kadri S.’nin, bu kez taraf değiştirerek torununu zorla almak istediğini ve “Bundan sonra olacaklardan ve başınıza geleceklerden siz sorumlusunuz” şeklinde tehditler savurduğunu söyledi.

Yıldız, yaşananları şöyle anlattı:

‘BİNA KAPISINI ZORLAYARAK AÇTILAR’

“Hüseyin S. ve ailesi yaşadığımız eve gelip bina kapısını zorlayarak açtılar. Ardından çocuğumun olduğu kata gelip ailemin bulunduğu dairenin kapısını da zorlayarak içeri girdiler. Yeğenin R.E.A'nın, Hüseyin S. ve Gürkan S.’yi tutmaya çalışırken; kayınpederim Kadri S. ablam ve çocuğumun bulunduğu odaya giderek çocuğumu zorla almaya çalıştı ablam vermediğinde ise ona vurmaya başladı. Yeğenimin yanından kurtulan Hüseyin de ablamın yanına giderek onu darp etti. Kadri S. çocuğumu alıp kaçırdı; ardından evde bulunan diğer şahıslarda koşarak evden ayrıldı.”

Şahıslar kapının önündeyken kolluk kuvvetlerini aradığını söyleyen Yıldız, “Olay esnasında hiçbir kolluk kuvveti gelmediği gibi, olay bittikten sonra evimizin yakınında olan Bahçelievler Karakolu’na giden yeğenim ile kimse ilgilenmedi. Bana ‘boşan o zaman’ diye akıl veren polis bizi görünce ‘yine mi siz’” diye tepki gösterdi.

Aylarca süren tehditlere ilişkin defalarca şikâyetçi olduğunu belirten Yıldız, Hüseyin S.’nin ifadesinin bile alınmadığını, kayınpederi tarafından çocuğunun kaçırıldığını ve emniyet güçlerinin ihmalinin söz konusu olduğunu söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

AVUKAT AKKURT: ÇOCUK ŞEHİR DIŞINDA

Konuya ilişkin açıklama yapan avukat Ebru Akkurt, çocuğun velayet sahibi olmayan dedesi tarafından kaçırılma olayı ardından, boşanma dosyasında velayeten tedbir kararı talep etsek de Balıkesir 2. Aile Mahkemesi tarafından tedbir talebi reddedilerek çocuk ile şahsi ilişki tesisi kararı verildi” dedi.

Mahkemenin çocuk sanki fiilen babanın yanındaymışçasına karar vermiş olduğunu ve bu karar doğrultusunda çocuk teslimi için İcra Dairesine başvuru yapıldığını belirten Akkurt, 6 Ağustos’ta icra müdürü ve kolluk güçleriyle bilinen tüm adreslere gidildiğini ancak kimseye ulaşamadıklarını ifade etti. İcra müdürünün Hüseyin S.’yi araması üzerine çocuğun şehir dışında olduğu öğrendiklerini ancak ilçede yaşayanların Hüseyin S.’nin halen Kepsut ilçesinde olduğu söylediğini belirtti.

Etiketler
Balıkesir Tehdit