Kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ni anlattı: Sözleşme tüm kadınların güvencesidir

İstanbul'da kadın örgütleri İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bilgi broşürleri dağıttı. Mersin ve Antalya'da da kadınlar İstanbul Sözleşmesi için sokağa çıktı.

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ni anlattı: Sözleşme tüm kadınların güvencesidir

İstanbul'da kadın örgütleri İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bilgi broşürleri dağıttı. Mersin ve Antalya'da da kadınlar İstanbul Sözleşmesi için sokağa çıktı.

AKP iktidarının ve iktidara yakın çevrelerin İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açmasına kadınların tepkileri devam ediyor. Kadınlar bugün de Türkiye'nin farklı noktalarında sokaklara çıkarak sözleşmenin önemine dair açıklamalar yaptı.

Antalya, İstanbul ve Mersin'de düzenlenen eylemde kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ni ve sözleşmenin kadınlar için önemini anlattı.

İSTANBUL

Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istemesine karşı İstanbul’da kadın örgütleri sözleşmeyi anlatan bilgi broşürleri dağıttı. Kadıköy Kalkedon meydanında bir araya gelen yüzlerce kadın yanarına getirdikleri bilgi broşürlerini yurttaşlara dağıtmaya başladı. Broşür dağıtımından önce kadınlar İstanbul Sözleşmesinin önemine ilişkin kısa kısa konuşmalar yaptı.

Sözleşmenin tüm kadınların güvencesi olduğunu ifade edilen konuşmalarda, sözleşmenin uygulanması gerektiğini vurgu yaptılar. Konuşmaların ardından kadınlar bilgi broşürlerini Kadıköy halkına dağıttı.

ANTALYA

Antalya Kadın Platformu üyesi kadınlar Attalos Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada 16 farklı kadının hikayesini 16 ayrı kadın okudu. Açıklamada kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin etkin uygulanmasını istedi.

MERSİN

Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar da İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasına karşı Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada basın metnini platform adına Derya Narlı yaptı. "İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz" diyen Narlı, İstanbul Sözleşmesi için sokaklarda olup mücadele edeceklerini dile getirdi. Narlı, "Nefesimizi kesmek isteyen tüm saldırılara karşı yan yana gelerek kadın düşmanlarından hesap soracağız. Bir kez daha söylüyoruz. İstanbul Sözleşmesinden çıkma tartışmalarına derhal son verilsin. İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansın" dedi.

Etiketler
Antalya İstanbul Sözleşmesi Mersin