Gülistan Doku soruşturmasında bilirkişi raporu: Son konuşma 'normal' değil

203 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun (21) dosyadaki baş şüpheli Zaynal Abakarov ile kaybolduğu gün yaptığı görüşmenin kamera kayıtlarına ilişkin bilirkişi tarafından yapılan inceleme tamamlandı.

Gülistan Doku soruşturmasında bilirkişi raporu: Son konuşma 'normal' değil

Raporda, Abakarov’un Gülistan ile konuşmasının “sokakta karşılaşılan bir erkek ve kadının bilinen normal konuşmaları gibi olmadığı” ve “ihtar-ikaz-izah anlamında bedensel hareketleri okunmakta” deniliyor.

Abla Aygül Doku, Zaynal Abakarov ‘un tutuklanmasını istedi. Zaynal Abakarov’un Gülistan Doku ile çalıştığı kafede yaptığı görüşme öncesinde Abakarov’un muhtemelen aynı yerde çalışan 3 kadınla da görüşme yaptığı belirtildi. Bilirkişi raporunda kadınlardan “tanık olabilirler” diye bahsedildi.

POLİS BABAYI ARAMIŞ

Raporda HTS kayıtlarının da olduğunu belirten avukat Ali Çimen, “HTS kayıtlarında, Gülistan kaybolmadan önceki gün, Zaynal Abakarov’un Gülistan’ı alıkoyup ve darp etme olayında olay yerine giden polislerden birinin o an Zaynal’ın polis babasını aradığı ortaya çıktı. Bu görüşmenin Abakarov’un gözaltına alınmamasında bir bağı var mı?” diye sordu.

Avukat Çimen “Bu kadınların beyanı hiç soruşturmaya girmedi. Bu özellikle gizleniyor” dedi.

Etiketler
Gülistan Doku Öğrenci Soruşturma Üniversite