Suruç’ta 2 kişinin öldürüldüğü hastanede vahim iddia!

Suruç’ta AKP’lilerle silahlı çatışma yaşayan esnaf baba-oğulun hastanede öldürülmesi “güvenlik” tartışmalarına neden oldu.

Suruç’ta 2 kişinin öldürüldüğü hastanede vahim iddia!

TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı hastaneden tahrip edilmiş bir kamera fotoğrafını “Suruç’da hastanede kameralar tahrip edilmiş, saldırı planlı görünüyor!” notuyla paylaştı.

Suruç’ta AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında AKP’liler ile esnaf arasında yaşanan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü. Esnaf Hacı Esvet Şenyaşar’ın bir oğlunun çatışmada, diğer oğlunun yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kafasına oksijen tüpüyle vurulması sonucu, kendisinin de linç edilerek öldürüldüğü belirtildi. AKP’li Yıldız’ın kardeşi ile koruması da kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi.

Baba-oğulun hastanede öldürülmesi, sağlık hizmetinin güvenli sunulmasına ilişkin soru işaretleri doğururken ve TTB de bakanlık ile valiliği derhal sağlık hizmeti sunulabilmesini sağlayacak önlemleri almaya çağırırken, hastanenin kameralarının tahrip edildiği iddiası gündeme geldi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, sosyal medya hesabından tahrip edilmiş bir kamera fotoğrafını “Suruç’da hastanede kameralar tahrip edilmiş, saldırı planlı görünüyor!” notuyla paylaştı.

Suruç’ta 2 kişinin öldürüldüğü hastanede vahim iddia! - Resim : 2

Etiketler
Suruç Hastane Silah