'Her şey çok güzel olacak' sloganını bulan Berkay'dan Selvi'ye 'FETÖ' yanıtı

“Her şey çok güzel olacak” sloganının çıkışına sebep olan Berkay Gezgin, sloganı FETÖ ile ilişkilendiren Abdulkadir Selvi'ye yanıt verdi.

'Her şey çok güzel olacak' sloganını bulan Berkay'dan Selvi'ye 'FETÖ' yanıtı

GERÇEK GÜNDEM - Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’un seçim sloganı olan “Her şey çok güzel olacak” ifadesinin 15 Temmuz’da darbeci askerler tarafından kullanıldığını öne sürdü.

Selvi, 'Kılıçdaroğlu FETÖ'yü aklıyor' başlığıyla yayımlanan yazısında "İstanbul seçimlerine Berkay isimli gencin, 'Her şey çok güzel olacak' sözü damgasını vurmuştu" ifadesine yer verdi.

BERKAY'DAN YANIT

Sloganın çıkış sebebi olan Berkay Gezgin isimli genç, Twitter hesabından Selvi'ye cevap vererek, "Daha önce FETÖ ile fotoğrafları bulunan yazar Abdülkadir Selvi'nin yazısında beni ve FETÖ'yü yan yana getirmesi son derece trajikomik" ifadelerini kullandı.

Berkay, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben her gün ilkokulda Andımızı okuyarak büyümüş ve içinde vatan sevgisi maksimum düzeyde olan bir Türk genciyim.

Ben daha önce Fetullah Gülen'i hayatımda görmedim, kitaplarını okumadım, yurtlarında kalmadım, vaazlarını dinlemedim. Tam aksine bazı insanlar bunları yaparken, Ben her gün okulda Atamızı anıyordum, Atatürk'ün ışığı altında tarihimizle ilgileniyordum.

Gençlere yurt sevgisini ve Atatürk sevgisini aşılayan Andımızı da kimlerin kaldırdığını hatırlatmak isterim.

Sonuç olarak istenilen gençlik yaratılamadı. Ben ülkemin son derece ileri noktalara gitmesini isteyen, iyice yetişip gelecekte de ülkeme yararlı olmak isteyen, çoğu gencin olduğu gibi Atatürk'ün izinde ilerleyen bir Türk genciyim.

Bunun altı ne kadar deşilirse deşilsin, sonuç hep bu çıkacaktır.

Değerli zamanınızı ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim, herkese sağlıklı ve iyi günler dilerim."

'Her şey çok güzel olacak' sloganını bulan Berkay'dan Selvi'ye 'FETÖ' yanıtı - Resim : 2

'Her şey çok güzel olacak' sloganını bulan Berkay'dan Selvi'ye 'FETÖ' yanıtı - Resim : 3

Slogan nasıl ortaya çıkmıştı?

“Her şey çok güzel olacak” sloganı, Berkay Gezgin isimli bir gencin İmamoğlu’nun otobüsünün yanına gelip söylemesinin ardından çıkmıştı.

Gezgin, sloganla ilgili daha sonra şunları söylemişti:

"O gün Bakırköy’de miting vardı. İnternette zaten duyurulmuştu. Ben de gitmek istedim ama o gün dişlerimdeki tellerden dolayı diş doktorunda randevum vardı gidemedim. Randevumun ardından alana gittim. Ekrem abi konuşuyordu. Herkes onu görmek için en öne gitmeye çalışıyordu. Ben de bir yerde bekleyip göremeyince otobüsün peşinden koştum. Birkaç adım koştuktan sonra da spontane bir şekilde ‘Her şey çok güzel olacak Ekrem Abi’ diye bağırdım. Aslında bağırmam anlık oldu. İçimden gelerek sevgimi gösterdim."

Etiketler
FETÖ Abdulkadir Selvi