Abdülkadir Selvi isimlerini tek tek yazıp teşekkür etti: Danıştay’da hâkimler var

Menderes ve Erdoğan için "İslam dünyasının karamanlaraı" diyen Abdülkadir Selvi, Ayasofya kararını veren Danıştay üyelerini de tebrik etti.

Abdülkadir Selvi isimlerini tek tek yazıp teşekkür etti: Danıştay’da hâkimler var

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması hakkında "Menderes ve Erdoğan, biri ezanı aslına çevirdiği, diğeri ise Ayasofya’yı açtığı için İslam dünyasının duasını kazanıp tarihin şeref levhaları arasında yerlerini aldılar. Bu millet onları unutmayacak. İkisinden de Allah razı olsun." diyen Abdülakdir Selvi, kararı veren Danıştay 10. Dairesinin üyelerine de teşekkür etti.

"KARARI VERENLERİ ALKIŞLIYORUM"

Selvi konuyla iligli olarak şunları yazdı:

Tarih 10 Temmuz 2020

İsimler: Danıştay 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçıl, üye Ali Ürker, üye Ömer Civri, üye Abdullah Aygün, üye Lütfiye Akbulut.

Bu tarihi ve bu isimleri tarihe not düşmek için yazdım. Onlar zaten Ayasofya’yla ilgili kararlarıyla tarihteki mümtaz yerlerini aldılar. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetine uygun olarak cami olarak kullanılması kararıyla Ayasofya’nın tarihinde yeni bir sayfanın açılmasını sağladılar.

Bu kararı alan Danıştay 10. Dairesi üyelerini tebrik ediyorum. Şimdiye kadar Ayasofya konusunda hep hayal kırıklığı yaşatan Danıştay’ın yasakçı kararlarını tarihe gömüp bize “Danıştay’da hâkimler var” dedirttikleri için hepsini alkışlıyorum.

Etiketler
Ayasofya tartışması Karaman Danıştay