Barış Yarkadaş'tan 'Can Akın Çağlar haberi' açıklaması

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Can Akın Çağlar'ın İBB'nin Genel Sekreterliği'ne atanmasının ardından kendisi hakkında yapılan "Can Akın Çağlar ile ilgili yaptığı haberi sildi" eleştirilerine yanıt verdi.

GERÇEK GÜNDEM - CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Can Akın Çağlar'ı, Yavuz Erkut'un yerine İBB Genel Sekreterliği'ne atamasının ardından yandaş medyada ve Aktroller tarafından yapılan "Can Akın Çağlar ile ilgili yaptığı haberi sildi" eleştirilerine yanıt verdi.

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programında gazeteciler Özlem Gürses, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Taksim Meydanı'nda CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İBB Genel Sekreterliği'ne atanan Can Akın Çağlar hakkında 2012 yılında yaptığı eleştirilerle ilgili yandaş medyadan ve parti içerisinden gelen yorumları değerlendirdi.

Yarkadaş, Aykut Erdoğdu'nun açıklamalarından önce hakkındaki eleştirilerle ilgili şöyle konuştu:

"Can Akın Çağlar'ın İBB'nin Genel Sekreterliği'ne atanmasından sonra tam 4 gündür bana da yandaş medyada ahlaksızca saldırıyorlar. Şundan dolayı; Bir Can Akın Çağlar ile ilgili o açıklama 2012 yılında yapıldı. Ben 2012 yılında milletvekili değildim. Gerçek Gündem isimli internet sitesinin sahibiydim. 2018 yılının Temmuz ayında Gerçek Gündem sitesini Ozan Buz'a devrettim.

Ozan Buz bu siteyi aldıktan sonra bir mali krize girdi. Mali krize girdiği için de 'server' dediğimiz bütün arşivin tutulduğu hizmetin parasını ödeyemedi. Bu yüzden yaklaşık 300 bin haberin olduğu o arşiv tamamen silindi. İçinde benim de yazılarım var silinenler arasında, sen (Gürkan Hacır) de o dönem yazıyordun. Onlar da var.

Hiç kimse ile ilgili bir haber kalmadı. Tam 4 gündür bana ahlaksızca, "Efendim haberi sildi", "Can Akın Çağlar atandıktan sonra sayfayı ortadan kaldırdı" diyorlar. Siteyi ben yönetmiyorum, o arşiv 2018 yılında silinmek zorunda kaldığı için tüm haberler kayboldu.

Şimdi bana 1 haftadır saldıran o ahlaksızlara bu cevabımı da yayınlamalarını istiyorum. O konuyla ilgili tweetim, Twitter'da duruyor. Onu da söyleyeyim."

BARIŞ YARKADAŞ'IN O PAYLAŞIMI:

Barış Yarkadaş'tan 'Can Akın Çağlar haberi' açıklaması - Resim : 2

Etiketler
Barış Yarkadaş Milletvekili