Çoklu baro görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor: Baro başkanları nöbette

Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeye başlandı.

Çoklu baro görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor: Baro başkanları nöbette

AKP ve MHP’nin baroların yapısını değiştirmeyi hedeflediği çoklu baro teklifi Genel Kurul'da görüşmeye başlandı. Bugünkü görüşmelerde iki bölüm ve 28 maddeden oluşan teklifin geneli üzerinde konuşmalar yapılması bekleniyor.

BARO BAŞKANLARI KUĞULU'DA

Çoklu Baro teklifine karşı çıkan baro başkanları daha önce Meclis kapısında Savunma Nöbeti gerçekleştirmiş. Baro başkanları bu kez Kuğulu Park'ta bekleyişlerini sürdürüyorlar.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Halk TV canlı yayınında şöyle konuştu;

"Biz aslında komisyona gireceğimizi umuyorduk. Bütün meslektaşlarımız ve baro başkanlarımız ile birlikte içeride olmayı planlamıştık. Bizimle ilgili bir konuda bizi dinleyeceklerini sandık ama içeri giremedik. Baro başkanları olarak içeride sistem değiştirilirken içeri giremedik.3-5 kişi gelsin dediler bize, dışarıda 50 baro başkanı vardı. 3 kişi gelsin demek 47 kişi gelmesin demekti.Oysa yapılan düzenlemenin bütün maddeleri doğrudan doğruya bizi ilgilendiriyordu. Dün görüşmeler tamamlandı. İkinci maddeye kadar geçildi.Bize şimdi gelebilirsiniz diyorlar. Konuşma olanağımız olduğu sıralarda bize gelemezsiniz diyenler, şimdi gelebilirsiniz diyorlar.Bir başka deyişle hakkımızda yazılan ölüm fermanını seyretmek için çağırıyorlar bizi.Biz nöbet tutacağız burada. Meslektaşlarımız ile burada olmaya devam edeceğiz."

"FEYZİOĞLU BİZİM YANIMIZDA DEĞİL ARTIK"

"Metin Feyzioğlu bizim yanımızda olan bir insan değil artık. Feyzioğlu görüşülen bu teklifin yazıcısı konumundadır, ortağı konumundadır. Düzenlenmesine neden olan etkenlerden biri doğrudan doğruya Feyzioğlu'dur. İfadelerini samimi bulmuyoruz. Metin Feyzioğlu başka hesaplar peşinde. Kişisel kariyer hesaplarının peşinde.

Metin Feyzioğlu ile ilgili bizim bir hesabımız var. O hesabı bu süreçleri atlattıktan sonra göreceğiz zaten."

Çoklu baro görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor: Baro başkanları nöbette - Resim : 2

Çoklu baro görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor: Baro başkanları nöbette - Resim : 3

Etiketler
Çoklu baro sistemi TBMM