Gülsüm Kav: İstanbul Sözleşmesini değiştirmek AKP'nin sonunu getirir

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlükten kaldırmanın AKP'nin sonu olacağını söyledi.

Gülsüm Kav: İstanbul Sözleşmesini değiştirmek AKP'nin sonunu getirir

AKP'nin tartışmaya açtığı İstanbul Sözleşmesi'nin hayata geçirilmesi için uzun yıllar boyu mücadele eden kadın kuruluşları bu kararar tepkili.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, sözleşmede yapılacak dğeişikliğin AKP'nin sonu olacağını söyledi.

Semra Topçu'nun Youtube kanalıa konuk olan Kav, İstanbul Sözleşmesinin değiştirilmesinin zannedildiği gibi kolay olmayaacğını ve bütün kadın kuruluşlarının buna karşı çıkacağını söyledi.

'İstanbul Sözleşmesi gökten zembille inmedi, bu sözleşme kadınlarıon mücadelesi ile ortaya çıktı" diyen Kav, İstanbul Sözleşmesindekadınların kazanımlarını ellerinden alacak bir değişikliğie AKP'ye oy veren kadınalrın da karşı çıkacağını belirterek "Buı adım AKP iktidarının sonu olur. AKP'ye oy veren kadınlar da buna karşı çıkar ve bir daha da oy vermez" diye konuştu.

Gülsüm kav, kadına şiddet konusunda son günmlerin çok konuşulan Ozan Güven'in kız arkadaşına şiddet uygulaması konusunda da "Ozan Güven tek değil ama son olsun!" dedi.

Etiketler
İstanbul Sözleşmesi