Malatya'da yaşamını yitiren piyade er Muhammet Çağrı Topuz'a Erzurum'da son görev

Malatya'daki birliğinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren piyade er Muhammet Çağrı Topuz (20), memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Malatya'da yaşamını yitiren piyade er Muhammet Çağrı Topuz'a Erzurum'da son görev

Gözyaşları içinde oğlunu toprağa veren Gani Topuz, "Allah’ım bu ne büyük bir acı. Bize sabır ver" dedi.

Erzurum'un merkez Palandöken ilçesinde oturan Züleyha- Gani Topuz çiftinin 3 oğlundan ortancası olan Muhammet Çağrı Topuz, 1 Temmuz günü babası Gani Topuz ve bir yakını tarafından otomobille Malatya'daki birliğine götürüldü.

Babasının elini öpüp, birliğine teslim olan Muhammet Çağrı Topuz, 4 Temmuz Cumartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Acı haberi alan Topuz ailesi, sinir krizi geçirdi. Türk bayrağına sarılı cenazesini karşılayan aile ve yakınları büyük üzüntü yaşadı.

Muhammet Çağrı Topuz için memleketinde Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı. Cenazede Topuz'un babası Gani, ağabeyi İlker ve kardeşi Emir Topuz yakınlarının yardımı ile güçlükle ayakta durabildi.

Pandemi nedeniyle mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzunda taşınan oğlunun tabutuna bakan Gani Topuz, "Allah’ım bu ne büyük bir acı bize sabır. Balam seni çok özleyeceğiz" diyerek uzun süre ağladı.

Öte yandan Muhammet Çağrı Topuz'dan askere gitmeden önce yapılan uğurlama töreninde oynarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. (DHA)

Etiketler
Erzurum Malatya Ağrı