Tapulu araziye izinsiz havuz ve cami

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan Tandoğan, 50 yıldır yapılan haksız işgallerle mücadele ediyor. 74 yaşındaki Tandoğan arazisine, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığını anlattı.

Tapulu araziye izinsiz havuz ve cami

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Abdülcelil Tandoğan, arazisine yapılan haksız işgaller sebebiyle 50 yıldır mücadele ediyor.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Tandoğan’a, 1970 yılından bu yana işgal edilen 450 dönüm arazisinden 220 dönüm kaldı. Tandoğan, şimdi de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), izinsiz bir şekilde arazisine girerek 100’den fazla zeytin ağacını kestiğini iddia etti.

Üniversitenin, kendi arazisinin 30 dönümlük bölümünü alarak havuz inşaatına başladığını söyleyen Tandoğan, 17 buçuk dönümlük alana ise müftülüğün izinsiz camii yapmak için inşaata başladığını öne sürdü.

Tandoğan, ilk olarak 2016 yılında, Buca’nın otoyola tek çıkışı olan Doğuş Caddesi’nde yol genişletme çalışması devam ederken, yol kenarında bulunan yaklaşık 450 dönümlük tapulu arazisinden 40 dönüm alana el konulduğunu söyledi.

Tandaoğan’ın avukatları Aybike Topçu ve Serra İskeceli, Tandoğan’ın mülkiyet hakkının hiçe sayılarak devlet eliyle hem doğa katliamı hem de mülkiyet katliamı yapıldığını ifade etti:

“Müvekkil 50 yılı aşkın süredir arazisi için hukuk mücadelesi vermekte, devlet kurumlarının onayıyla yıllarca arazisine hem Dokuz Eylül Rektörlüğü binası yapılarak, hem idari kurumlarca 6 şeritli otobana bağlanan yol yapımı ile hem de şahıs nezdinde birçok kişi ve kurum tarafından arazinin işgali ve üzerine yapılan fiili el atmalar ile büyük bir mağduriyet yaşamakta.”

Etiketler
İzmir