Baro başkanları ve avukatlar geceyi Ankara Adliyesi önünde geçirecek

Baro başkanları ve avukatlar Ankara Adliyesi önünde polis barikatları arasındaki bekleyişini gece boyunca sürdürme kararı aldı.

.AKP’nin Meclis’e sunduğu çoklu baro teklifi Adalet Komisyonu’nda görüşülürken, teklifin geri çekilmesini isteyen baro başkanları ve avukatların Başkent’in 2 farklı noktasındaki bekleyişi yarın devam edecek.

Baro başkanları ve avukatlar Ankara Adliyesi önünde polis barikatları arasındaki bekleyişini gece boyunca sürdürme kararı aldı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir grup baro başkanı da Meclis Çankaya Kapısı önündeki bekleyişinin 2’nci gününe girdi

NE OLMUŞTU?

Baro başkanları ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatlar, Ankara Valiliği’nin 15 günlük eylem ve etkinlik yasağının bugün gerçekleşecek “Büyük Savunma Mitingi”ni de engellemesine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçelerle suç duyurusunda bulunmak için toplanmıştı. Polisin kurduğu barikatlardan kontrollü şekilde geçen avukatlar Ankara Adliyesi önünde dilekçe işlemeni mitinge dönüştürmüştü.
Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan’ın açıklamasının ardından avukatlar Meclis’e yürümek istemiş ancak polis izin vermeyince arbede yaşanmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, avukatlar halkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı. (ANKA)

Etiketler
Çoklu baro sistemi Ankara Polis