Ankara Valiliği, baroların Büyük Savunma Mitingi öncesinde eylem yasağı getirdi!

Ankara Valiliği, kentteki koronavirüs vaka sayısının artmasını gerekçe15 gün boyunca toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasını yasakladı.

Ankara Valiliği, baroların Büyük Savunma Mitingi öncesinde eylem yasağı getirdi!

Ankara Valiliği'nden Büyük Savunma Mitingi öncesi dikkat çeken yasak...

Çoklu baro teklifine karşı avukatların yarın Ankara’da gerçekleştireceği Büyük Savunma Mitingi öncesi kentte tüm eylem ve etkinlikler salgın bahane edilerek 15 gün süreyle yasaklandı.

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar, Ankara Valiliğinin sitesinden duyruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Ankara’da Covid-19 vaka sayılarında son günlerde maalesef artış yaşanmaktadır. Salgının yayılma hızının engellenmesi adına, il UHK kararı uyarınca ilimizde maske zorunluluğunun ve diğer kısıtlamaların yanısıra her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetler 15 gün süreyle kısıtlandırılmıştır” denildi.

Barolar, Ankara'da 3 Temmuz'da (yarın) büyük savunma mitingi yapacaktı. Yasağın, mitinge bir gün kala alınması dikkat çekti.

Baro Başkanları AKP'nin çoklu baro sistemi teklifine karşı direnen avukatlar "Siyasi iktidara bu bölme ve parçalama projesinden vazgeçmesi, Demokratik kamuoyuna halkın sesinin kısılmasına yol açacak bu projeye karşı çıkarak, barolarına sahip çıkmaları için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz" diyerek mitinge tüm meslektaşlarını davet etmişti.

Ankara Valiliği, baroların Büyük Savunma Mitingi öncesinde eylem yasağı getirdi! - Resim : 1

Etiketler
Çoklu baro sistemi Ankara Miting Ankara Valiliği