Avukatlar, iktidarın baroları bölme hamlesine karşı Çağlayan Adliyesi'nde bir araya geldi

AKP'nin, baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirecek kanun teklifine karşı barolar eylemlerine devam etti. Avukatlar, İstanbul Barosu'nun çağrısıyla bugün Çağlayan Adliyesi'nde toplandı. "Feyzioğlu istifa' sloganları atıldı.

Avukatlar, iktidarın baroları bölme hamlesine karşı Çağlayan Adliyesi'nde bir araya geldi

AKP’nin çoklu baro sistemini hayata geçirmek için hazırladığı düzenlemeyi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunmasının ardından, İstanbul Barosu avukatlık yasası ve baroların yapısına ilişkin yapılması beklenen değişikliği protesto etmek için Savunma Mitingi düzenledi.

MESLEK ODALARI DA ÇAĞRIDA BULUNDU

İstanbul Barosu'nun mitingine İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, Geleceğimiz İçin Muhasebe Yap Platformu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun bileşeni olduğu İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu da (İMOK) 'Meslek Örgütlerine Dokunma' sloganıyla katılım çağrısında bulundu.

BİRÇOK SENDİKA VE MESLEK ÖRGÜTÜ KATILDI

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, mitinge birçok sendika ve meslek örgütünün de katıldığını söyledi. Durakoğlu, “Bu işin sonu yok. Hep birlikteyiz bugün. Yapmayın, bölmeyin bizi dedik. 80 baro bir araya geldik. Çekin bu teklifi dedik. Gelin konuşalım, bunlar değil sorunlarımız dedik” diye konuştu.

Durakoğlu’nun konuşmaları sık sık, “Feyzioğlu istifa” sloganları attı.

Durakoğlu şöyle devam etti: “Bu teklif avukatların sorunlarını içermiyor dedik. Bir virüs süreci yaşadık. Bürolarımızı kapattık. Gelin bunları konuşalım dedik. Dosyalarımızı bize göstermiyorlar. Bizden saklıyorlar. Niye bunun avukatlığını yapıyorsun denilerek sorgulanıyor. Avukatların kimisi açlık grevinde kimisi ölüm grevinde avukatlar. Gelin bunları konuşalım dedik. Hiç konuşulmayanları konuşalım. Sizi parçalayacağız dediler. Adliyelerdeki odalarınızı artıracağız dediler. Her görüşten 80 barodaki arkadaşımız ortak metne imza attı. Bize ‘siz siyaset yapıyorsunuz’ dediler. Biz siyaset yapmadık. Allah aşkına siyasetin suç olduğu bir yer söyler misiniz bana. Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar. Konuşacağız… ”

"Biz avukatız. Biz biat etmeyiz, eğilmeyiz. Bu bizim demokratik hakkımız. Bu ülkenin avukatları olarak bu teklifin yasaya aykırılığını kanıtlayacağız. Kanıtlayacağız çünkü biz avukatız" ifadelerini kullanan Durakoğlu, teklifin geçmemesi için her türlü demokratik yolu kullanacaklarını söyledi.

ÇAĞLAYAN MEYDANI BARİKATLARLA KAPATILDI

Bugün mitingin düzenleneceği Çağlayan meydanın çevresi barikatlarla kapatıldı. Adliye içine ve çevresine çok sayıda polis konuşlandırıldı.

AVUKATLAR POLİS BARİKATINI 'SAVUNMA SUSMADI, SUSMAYACAK' SESLERİYLE PROTESTO ETTİ

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde yapılacak savunma mitingi için avukatlar bir araya gelen avukatlar meydanın polis bariyerleriyle çevrilmesini protesto etti. Adliye önündeki binlerin alana girişine izin verilmedi. Bekleyişin ardından, Avukatların mücadelesi sonucu barikat genişletildi. Sık sık savunma susmadı susmayacak sloganları atıldı. Alan açıldı. Binlerce avukat alana giriş yaptı.

Güncelleme-12:36
FEYZİOĞLU İSTİFA SLOGANLARI

Miting alanında toplanan avukatlar Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu protesto etmeye devam etti. Alanda Feyzioğlu istifa sloganları atılıyor.

Güncelleme-12:33
ADLİYEDEN SLOGANLARLA ÇIKTILAR

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi içinde toplanan avukatlar alkışlar eşliğinde, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atarak mitingin düzenleneceği meydana doğru yürüyüşe geçti.

Avukatlar, iktidarın baroları bölme hamlesine karşı Çağlayan Adliyesi'nde bir araya geldi - Resim : 1

AVUKATLAR ALANDA TOPLANMAYA BAŞLADI

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde yapılacak savunma mitingi için avukatlar bir araya gelmeye başladı. Avukatlar ayrıca, adliye önündeki meydanın polis bariyerleriyle çevrilerek miting için küçük bir alan bırakılmasını da alkışlarla protesto etti. Polisin sık sık Covid-19 tedbirlerine uyulması anonsu yapmasına tepki gösteren avukatlar, "Bizi küçük bir alana hapsederek suç işliyorsunuz. Dalga geçer gibi salgın önlemlerine dikkat edin diyorsunuz" şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Miting alanında toplanan avukatlar adliye önündeki meydanın polis bariyerleriyle çevrilerek miting için küçük bir alan bırakılmasını da alkışlarla protesto etti. Alana yeni girişler engellenirken polis, barikatı daraltmaya çalışıyor.

Avukatlar, iktidarın baroları bölme hamlesine karşı Çağlayan Adliyesi'nde bir araya geldi - Resim : 2

DURAKOĞLU: KATILANLARIN POLİTİK KİMLİKLERİ ÖNE ÇIKMAMALI

Miting öncesi Twitter'dan paylaşım yapan Başkan Durakoğlu, "Bugün yapacağımız toplantının talebi “hukuk devleti”dir. Katılanların politik kimlikleri öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle, pankart döviz gibi materyaller taşınmamalıdır." dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da, "GELMEYE MECBURSUNUZ! Hayatımda ilk kez talimat veriyorum: Yanında bağlı avukat çalıştıran bütün üstadlar, o saatte bağlı çalışan meslektaşlara izin versin" sözleriyle bugün Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirilecek miting için avukatlara çağrıda bulunmuştu.

Etiketler
Çoklu baro sistemi Ağrı Seçim