DİSK: Kıdem tazminatı alın terimizdir, dokunma!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), kıdem tazminatının Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında fona devredilmesine karşı açıklama yaptı.

DİSK: Kıdem tazminatı alın terimizdir, dokunma!

Kıdem tazminatının Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında fona devredilmesine karşı Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Garajında basın açıklaması yaptı.

"Kıdem tazminatımıza dokunma" pankartının açıldığı açıklamada "Kıdem tazminatı bir müzakerenin değil ancak bir mücadele konusu olabilir" dövizleri taşındı. "Kıdem hakkımız söke söke alırız", "Kıdeme dokunan eller kırılsın” sloganları atıldı.

"Kırmızı çizgimizdir""Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir" diyen Çerkezoğlu, Kıdem tazminatı alın terimizdir, kıdem tazminatı çocuklarımızın bize emanetidir. Kıdem tazminatının fona devretmeyi kıdem tazminatı hakkımızı gasp etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kendi aranızda anlaşın" sözlerini hatırlatan Çerkezoğlı, "Kıdem gaspı siyasi iktidarın politikasıdır, sorumluğu da size aittir. Bugün çıkıp sendiklara 'aranızda anlaşın, anlaşamıyorsunuz' demenin bir anlamı yoktur. Kıdem bizim anamızın ak sütü gibi helaldir, birilerinin insafına bırakmaz. Şirketlere ve partronlara güvence vermeyi bırakın, işçinin alın terinin güvencesi olun, bu develete düşen bir görevdir" dedi.

Daha önceki fonları hatırlatan Çerkezoğlu, "İşçinin birikmiş emeğini, alın terini çocuklarının geleceğini bir fona devrederek, bunu tıpkı bugün işsizlik fonunda olduğu gibi kendi krizlerine çözüm bulmak için kullanacaklar buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Sizin ekonomi politikalarınızın, sizin tercihlerinizin, ekonomik krizinizin bedelini işçiler, kendi alın teri ile ödemeyecek. Buradan söylüyoruz, İzin vermeyeceğiz.Hükümet bu anlamda inat ederse biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. DİSK olarak gerekirse grev ve genel greve çıkarız” diye konuştu.

Çerkezoğlu’nun açıklamasından sonra DİSK Başkanlar Kurulunda alınan karalar okundu.

Adnan Serdaroğlu: Eğer DİSK sokağa çıkmışsa, bilin ki sizin saldırılarınız püskürtülecek demektir"

Bekaert önünde işçilere seslenen Adnan Serdaroğlu:

"50 yıl önce, DİSK'i kapatmak istediklerinde yüz binlerce işçi sokağa çıktı... Bugün sadece DİSK'e değil, Türkiye işçi sınıfına saldırı var. Biz sokağa çıkmaya başladıysak, bilin ki bu saldırılarınız püskürtülecek demektir...1999 depreminde bizler yaralarımızı sarmaya çalışırken, mezarda emeklilik yasasını çıkardılar. Bugün de, insanlar hastanelerde yatacak yer bulamazken kıdem tazminatını gündeme getirdiler.Eğer DİSK sokağa çıkmışsa, bilin ki sizin saldırılarınız püskürtülecek demektir!" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Kıdem Tazminatı DİSK Emeklilik İşçi