Çorlu tren katliamı duruşmasında acılı ailelerin oturduğu koltuklara 'seyirci' yazdılar!

Çorlu tren katliamı duruşmasını takip eden CHP’li vekil Mahmut Tanal, acılı ailelerin hazır bulunduğu salonda koltuklara “Seyirci” ibaresinin yazılmasına tepki gösterdi. Tanal, “Burası bir tiyatro salonu değil, bir mahkeme salonudur” dedi.

Çorlu tren katliamı duruşmasında acılı ailelerin oturduğu koltuklara 'seyirci' yazdılar!

Temmuz 2018’de 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin ise yaralandığı Çorlu’daki tren kazasıyla ilgili davanın 5. duruşması, Çorlu Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda görülmeye başlandı.

“BURASI TİYATRO SALONU DEĞİL MAHKEME SALONU”

Duruşmayı takip eden CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, acılı ailelerin ve kaza mağdurlarının hazır bulunduğu salonun oturma koltuklarına yer belirtmek amacıyla “Seyirci oturma yeri” ibaresinin yazılmasını eleştirdi.

Salon içerisinden çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Tanal, “Çorlu'da kaza değil, katliam yaşandı. Tren faciasına ilişkin duruşmanın görüldüğü mahkeme salonunda oturma yerlerine ‘İzleyici’ ibaresi yerine ‘Seyirci’ ibaresinin yazılması hiç doğru değil. Burası bir tiyatro salonu değil, bir mahkeme salonudur. Mahkeme salonunun görünüşü önemli. Halkta yaratacağı intiba önemli” ifadelerini kullandı.

Çorlu tren katliamı duruşmasında acılı ailelerin oturduğu koltuklara 'seyirci' yazdılar! - Resim : 2

“BAKANLIK VE TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜROKRATLARINA DOKUNUL(A)MAMASI…”

CHP’li Mahmut Tanal, bir başka paylaşımında ise asıl sorumluların yargı önüne çıkarılmadığına dikkat çekerek, “En güvenilir ulaşım aracı, AKP döneminde kazalarla anılır oldu. Peş peşe kazalar yaşandı. Onlarca yurttaşımızı kaybettik. İdari ve adli yargılamalarda Bakanlık ve TCDD Genel Müdürlüğü bürokratlarına dokunul(a)maması dikkatimizden kaçmış değil” değerlendirmesini yaptı.

Etiketler
Çorlu tren kazası Mahkeme Mahmut Tanal Tiyatro