Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Aleyna Çakır açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sema Esen'in (Aleyna Çakır) ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Aleyna Çakır açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır olarak tanınan Sema Esen'in ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında 'Aleyna Çakır' müstear ismini kullanan müteveffa S.E. hakkında yapılan paylaşımlarda iddia edildiği üzere, müteveffanın erkek arkadaşı olan şahsın müteveffayı darp edip buna ilişkin görüntüleri müteveffanın sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayınladığı şeklindeki olayın, müteveffanın ölüm olayıyla bir ilgisi bulunmamaktadır.

Sosyal medyada yer alan görüntülerdeki olayın, ölüm vakasından önce 17 Nisan 2020 tarihinde vuku bulduğu ve konu hakkında kolluk tarafından önleyici tedbir kararı alındığı anlaşılmıştır."

S.E.'nin darbedilmesiyle ilgili olarak da kamu davası açıldığı belirtilen açıklamada, şunlar söylendi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da bu eylem hakkında soruşturma yapılmış, şikayetçi S.E.'nin şikayetinden vazgeçmesine rağmen şüpheli hakkında iddianame düzenlenmek suretiyle kamu davası açılmıştır.

Müteveffanın ölümü hakkındaki soruşturma ise devam etmektedir. Kadına yönelik şiddet eylemleri Cumhuriyet Başsavcılığımızca özenle soruşturulmakta olup, soruşturmanın gizliliğine de dikkat edilerek toplanan tüm deliller incelenmektedir."

Etiketler
Ankara Savcı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı