Instagram satış teknikleri

İnternette pek çok faaliyeti artık sosyal medyasız yürütmek neredeyse imkansız hale geldi.

Instagram satış teknikleri

İnternette pek çok faaliyeti artık sosyal medyasız yürütmek neredeyse imkansız hale geldi. İnternet davranışları ve kullanıcı alışkanlıkları ölçüldüğü zaman sosyal medyanın kapladığı yeri ve önemini daha iyi idrak edebiliyoruz. Siz de sosyal medya davranışlarını aslında kolayca ölçebilirisiniz. Örneğin üyelik gerektiren sitelere Google ile veya Facebook ile giriş yapılmasından tutun tartışma programlarının izleyici katılımlarını twitter gibi sosyal medya araçlarından yapmalarına kadar bütün tablo bize ciddi bir hacmi ifade ediyor. Pek çok sektörde eskiden ana sitenin yan ürünü olarak görülen sosyal medya hesapları artık sitelerden bile bağımsızlıklarını elde ettiler. Sosyal medya içerikleri artık onlarca sektörde asli internet aracı olarak görülüyor. Instagram. Twitter, Facebook, Tiktok, Youtube gibi platformlar kullanım alanına göre başat aktör.

Ancak e-ticaret çerçevesinde incelediğimiz zaman konuyu Instagram diğerlerinden bir adım öne çıkıyor diyebiliriz. Yayıncılık ve reklam açısından da oldukça etkili bir araç olan instagram aynı zamanda çok sık kullanılan bir e-ticaret kanalı. Instagram satış yapmak açısından uygun çünkü platform tasarımı ile sanal mağaza tasarımları birbirine çok benziyor. Ürünleri sergilemek, ön plana çıkarmak ve müşteri kitlesi edinmek açısından oldukça cazip bir yer.

Birinci Önceliğiniz Kaliteli İçerik

Satış yapmanın sırrı ürünü güzel göstermekten geçiyor. Artık kullanıcılar güzel fotoğraflar görmek istiyorlar. Yapılan araştırmalara göre sadece fotoğrafları beğenmediği için mağazaya güveni sarsılan ve alışveriş yapmaktan vazgeçen kullanıcı sayısı ciddi oranlara ulaşmış durumda. Bilhassa instagram kullanıcı kitlesi görselleri çok önemsiyor.

Güven Veren Bir Profiliniz Olmalı

Siyasi, marjinal veya anlamsız konuları çağrıştıran paylaşımlar yapmanız işinize zarar verecektir. Aynı zamanda ilgisiz profilleri de takip etmeniz dejavantaj oluşturacaktır. İş yapmak istiyorsanız profilinizi kişisel profiliniz gibi kullanmak doğru olmayabilir. Instagram satış yapmak için uygum bir mecra ancak elbette doğru kullanırsanız.

İşinize Resmiyet Kazandırın

Güvenilir olmanızın en önemli yolu resmi bir firma veya şirket olmanızdan geçer. Kullanıcı memnun kalmadığı zaman ürünü iade edebileceğini bilmeli. Eline bir fatura ulaşmalı ve güvn içinde ödemesini yapabilmeli. Bunları göremediği takdirde müşterinin güvenini temin etmekde oldukça zorluklar çekilmesi muhtemeldir. Ayrıca faturasız satış yasalarca tanımlanmış bir suçtur.

Instagram Satış Teknkleri

Instagram, ciddi bir e-ticaret mağazası gibi kullanılabilir ve instagram satış yapmak size ciddi bir iş modeli oluşturabilir. Ancak güvenilir olmak, resmi olmak gibi detayları atlamadan profesyonel olarak çalışmaya azami dikkat etmelisiniz.

Etiketler
Instagram