Polis, Mor Çatı'ya sığınan kadının adresini şiddet gördüğü erkeğe vermişti: İfşa Meclis'e taşındı

CHP'li Gamze Taşcıer, evli olduğu erkeğin şiddetinden kaçmak için karakola başvuran kadının yönlendirildiği sığınma evinin bilgilerinin fail erkekle paylaşılmasını Meclis gündemine taşıdı

Polis, Mor Çatı'ya sığınan kadının adresini şiddet gördüğü erkeğe vermişti: İfşa Meclis'e taşındı

Evli olduğu erkeğin şiddetinden kaçmak için karakola başvuran kadının yönlendirildiği sığınma evinin bilgilerinin, aynı karakolda görev yapan ve evli olduğu erkeğin de arkadaşı olan komiser tarafından saldırgan erkeğe verilmesi Meclis'e taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, BirGün'ün gündeme getirdiği, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi olarak verdi.

'ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI MI?'

''Sığınma evine yönlendirilen ve devletin koruması altına giren şiddet mağduru kadının yerini ifşa ettiği iddia edilen komiser hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır?'' diye soran Taşcıer, Soylu'ya ayrıca şu soruları da yönlendirdi:

''Polis, jandarma ve bekçilere, ülkemizin de imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nin 15’inci maddesi uyarınca, şiddet olaylarının önlenmesi ve tespit edilmesi, kadın erkek eşitliği, mağdurların ihtiyaçları ve haklarının yanı sıra, ikincil mağduriyetin önlenmesi konularında uygun bir şekilde eğitim verilmekte midir? Veriliyorsa bu eğitimin içerik detayları nedir?

İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı kanun, ilgili yönetmelik ve genelgelere kolluk güçlerince uyulmadığı, bunun sonucunda çok sayıda kadının şiddete maruz kaldığı ya da öldürüldüğü vakalar bilinmektedir. İlgili yasalara ve hükümlere uymayan görevliler hakkında bugüne kadar kaç işlem yapılmıştır? Bu işlemlerin sonuçları nedir?''

Etiketler
Karakol Polis Şiddet