Toplantıya göre 'portre' değiştiren oda başkanı tepki çekti

Malatya’nın önde gelen en büyük Sivil Toplum Örgütünün başkanının sosyal medyadaki paylaşımında, iki ayrı “Online” toplantıda sürekli Atatürk portesini değiştirmesi tepki çekti.

Toplantıya göre 'portre' değiştiren oda başkanı tepki çekti

Malatya’nın önde gelen en büyük Sivil Toplum Örgütünün başkanının sosyal medyadaki paylaşımında, iki ayrı “Online” toplantılarda sürekli Atatürk portesini değiştirmesi tepki çekti.

TOPLANTIYA GÖRE PORTRE DEĞİŞTİRDİ

Portre skandalına imza atan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ilk olarak 30 Nisan’da düzenlenen ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile 365 oda ve borsa başkanlarının katıldığı toplantıda Atatürk portresini indirerek, M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile kendisinin çekilen fotoğrafını astı. Sadıkoğlu bu kez 8 Mayıs’ta yapılan komite toplantısında Atatürk portresini astırdı.

Hızını alamayan Sadıkoğlu, iki gün sonra yani “Online” olarak TOBB Yönetim Kurulu’nun toplantısına katıldı. Ancak tekrar Atatürk portresi bir kez daha indirildi ve yerine yine M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun fotoğrafı konuldu.

Skandal portre değişimi ikişer gün arayla devam etti. 12 Mayıs 2020 tarihinde bu kez Turgut Özal Üniversitesi ile online bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda yine Hisarcıklıoğlu’nun fotoğrafı inmiş yerine Atatürk Portresi asılmıştı.

ATATÜRK’E HAKARET

Özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı ile toplantı yaparken, Atatürk Portresini kaldırıp yerine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve kendisine ait fotoğrafı koyan Sadıkoğlu hakkında “5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar” kapsamında işlem yapılması ve 3. Maddeye istinaden Cumhuriyet Savcılığı’na re’sen takibat yapması gerektiği bildirildi.

İşte farklı tarihlerde değişen portreler...

Toplantıya göre 'portre' değiştiren oda başkanı tepki çekti - Resim : 1

Toplantıya göre 'portre' değiştiren oda başkanı tepki çekti - Resim : 2

Etiketler
Malatya