İçişleri Bakanlığı'ndan kredi kartı dolandırıcılığı ve 'oltalama' uyarısı

İçişleri Bakanlığı, kişilerin banka veya kredi kartı bilgilerini ya da kişisel verilerini ele geçirmek amacıyla kullanılan oltalama yöntemine ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'ndan kredi kartı dolandırıcılığı ve 'oltalama' uyarısı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dolandırıcıların en çok kullandığı yöntem olan oltalama (phishing) hakkında bilgiler verildi.

Oltalamanın, kişilerin banka veya kredi kartı bilgilerini ya da kişisel verilerini ele geçirmek amacıyla kullanılan bir yöntem olduğu belirtilen açıklama şöyle oldu:

"Dolandırıcılar, vatandaşların kimlik bilgilerini, kart numarasını, şifresini ve benzeri bilgileri ele geçirmek için özel olarak hazırladıkları sahte siteleri sosyal medya üzerinden reklam olarak yayınlar, vatandaşlara kısa mesaj atar veya e-posta gönderir.

Böylelikle sahte sitenin doğruluğunu kontrol etmeden gelen linke tıklayarak giriş yapan vatandaşların banka veya kredi kartı bilgileri elde edilerek, bankadaki paraları ele geçirilebilmekte veya suçlular tarafından internet üzerinden ürün siparişi verilebilmektedir" denildi.

Etiketler
İçişleri Bakanlığı Kredi Kartı Kredi Şile