Sokağa çıkma yasağı öncesi tatilcilerin akın ettiği Marmaris'e 8 saatte binlerce araç giriş yaptı

Sokağa çıkma yasağı öncesinde şehirler arası seyahat kısıtlamasının bulunmadığı şehirlerde yaşayan vatandaşlar tatil beldelerine akın ederken Marmaris'ta denetimler sıklaştırıldı.

Sokağa çıkma yasağı öncesi tatilcilerin akın ettiği Marmaris'e 8 saatte binlerce araç giriş yaptı

4 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşlar yazlık beldelere gitmeyi tercih edince, bu noktalardaki trafik denetimler de artırıldı.

Marmaris’te, ilçe girişinde denetleme yapan jandarma ve polis ekipleri, araçları durdurarak sürücü ile yolcuların ateşlerini ölçtü.

İlçenin girişinde, uzun araç kuyrukları oluştu. Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı Aydın, Denizli ve Antalya'dan özel araçlarıyla yazlıklarına gelen vatandaşlar oldu. İlçeye, 8 saatte 3 bin 670 aracın geçiş yaptığı öğrenildi. Araçların 3 bininin ticari olduğu, 670'inin ise özel araç olduğu öğrenildi.

Kurumsal bir süpermarketin satış temsilcisi Ahmet Göstepen, "Her ilçe giriş-çıkışında denetlemeler yapılması çok güzel ama aşırı bir yoğunluk ve bekleme yaşanıyor" dedi.

Aydın'dan gelen ve toptan gıda işiyle uğraşan Demir Güzel ise, "Marmaris ve Datça ilçelerine gıda ürünlerini teslim edip geri döneceğiz. Gece saat 00.00’dan itibaren yasaklar başlıyor. Bu tür denetimlerin sık yapılması huzur ve güven veriyor" dedi. (DHA)

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Marmaris Sokağa çıkma yasağı