23 Mayıs sokağa çıkma yasağında marketler kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağında marketler açık mı?

Bayramda ve 23 Mayıs arefe gününde koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Peki 23 Mayıs sokağa çıkma yasağında marketler kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağında marketler açık mı? Bayramda marketler açık olacak mı?

23 Mayıs sokağa çıkma yasağında marketler kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağında marketler açık mı?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının uygulanacak olması nedeniyle, market ve bakkalların çalışıp çalışmayacağı vatandaşların araştırdığı konulardan oldu.

Marketler bayramda çalışıyor mu sorusuna edinecekleri bilgilere göre hareket edecek olanlar, bayramda marketler açık mı sorusuna yanıt arıyor. İçişleri Bakanlığı 4 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili genelge yayınladı. Genelgede sokağa çıkma yasağında açık olacak yerler belirtildi. Peki, bayramda marketler açık mı 2020? Sokağa çıkma yasağında bayram çalışıyor mu?

BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?

Bayramda marketler açık olacak mı sorusu, tüm Türkiye'de 23-26 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla araştırılmaya başlandı. Bayramda marketler çalışıyor mu sorusuna alacakları cevaba göre harekete geçecek olan pek çok vatandaş, 4 günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dışarı çıkacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla;

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 21.05.2020 Perşembe ve 22.05.2020 Cuma günü market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

Kısıtlamanın olduğu 23.05.2020 Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

24.05.2020 Pazar, 25.05.2020 Pazartesi ve 26.05.2020 Salı günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacaktır.

Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecektir ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri açık olacaktır.),

MARKET ÇALIŞANLARI YASAKTAN MUAF OLACAK

Kısıtlama süresince ekmek dağıtımı yapanlar ile lokanta, restoranlar ve tatlı satış yerlerinin evlere servis hizmetinde görevli olanlar ile 23.05.2020 Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ise marketler, bakkallar, manavlar, kasap ve kuruyemişçiler iş yerlerinin evlere servis hizmetinde görevli olanlar,

Tedarik zincirinin aksamaması amacıyla sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23.05.2020 Cumartesi günü 07.00-10.00 saatleri arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile 26.05.2020 Salı günü saat 18.00'dan sonra marketlerde mal, malzeme ve ürünlerin nakli, kabulü, depolama ve satışa hazırlama aşamasında görevli olanlar (Bu madde kapsamında hiçbir şekilde mal, malzeme ve ürün satışı yapılamaz.),

Etiketler
Sokağa çıkma yasağı Market