Kritik kabine toplantısı başladı: Bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağı gündemde

Kabine toplantısı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında video konferans yöntemiyle başladı. Kabine toplantısının ardından Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

Kritik kabine toplantısı başladı: Bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağı gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı saat 15.30'da başladı.

Toplantı, sekizinci kez video konferans yöntemiyle yapılıyor. Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapması bekleniyor.

BAYRAMDA 4 GÜNLÜK YASAK GELECEK Mİ?

Toplantıda Ramazan Bayramı'nda uygulanması muhtemel sokağa çıkma yasağı da gündeme gelecek. Sosyal mesafenin korunmayacağı endişesi ve Bilim Kurulu'nun uyarısıyla Ramazan Bayramı'nda dört günlük sokağa çıkma yasağı kararının alınması bekleniyor.

Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi gününden başlayarak 24, 25, 26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı kararı alınması gündemde. Turizm sezonu ve tatil bölgelerinde alınacak tedbirler de toplantıda görüşülecek.

SEYAHAT YASAĞININ KALKACAĞI TARİH

Seyahat yasağının 28 Mayıs itibariyle tamamen kaldırılabileceği ya da sadece birkaç ilde uygulanabileceği yönünde görüşler mevcut. Erdoğan ve kabinesi seyahat yasakları hakkında da bir görüşme gerçekleştirecek.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Kabine Sokağa çıkma yasağı