'İdeal doğum yaşı 12-17' diyen Muttalip Kutluk Özgüven'e uzman yanıtı: Biz o yaştakilere çocuk diyoruz

Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven'in 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu söyleyerek, "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" ifadelerne uzmandan yanıt geldi

'İdeal doğum yaşı 12-17' diyen Muttalip Kutluk Özgüven'e uzman yanıtı: Biz o yaştakilere çocuk diyoruz

Akit TV'de yayınlanan Derin Kutu adlı programda, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu söyleyerek, "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" ifadelerini kullandı. İstanbul Aydın Üniversitesi, Özgüven hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

Atakan Sönmez'le Satır Arası programına bağlanan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği İstanbul Anadolu Şubesi Başkanı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gazi Yıldırım, Akit TV'de skandal sözleri sarf eden Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven'i sert sözlerle eleştirirken o yaş grubu için sarf edilen bu sözlerin istismar olduğunu söyledi.

Özgüven'in "Hangi doktora sorarsanız sorun" sözlerini değerlendiren Yıldırım, "Çocuklardan elinizi çekin hepinizin çocuğu var. Bu dönem çocuklarımızı korumamız ve kollamamız gereken bir dönem" dedi.

Çocuk yaşta gebeliklerde yaşanan sağlık sorunlarını anlatan Prof. Dr. Gazi Yıldırım, "Bütün dünyada 18 yaşına kadar olan herkes çocuk kabul edilir. Hatta bu yapın 21'e çıkartılması bile tartışılıyor. Bu söylenen sözlerin tıbben de hukuken de açıklanabilir bir tarafı yok. Biz bu yaştakilere 'çocuk' diyoruz. Bu yaşlar çocuklarımızın oyun, arkadaşları ile sosyalleşme ve eğitimlerini alma çağıdır" diye konuştu.

MUTTALİP KUTLUK ÖZGÜVEN KİMDİR?

1968 doğumludur. Lisansını 1990 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisansını 1992 yılında Manchester University Bilgisayar Dilbilimi Bölümü’nde, doktorasını ise 2004 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Bölümü’nde tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, ayrıca aynı üniversitede 2018 yılından bu yara “Rektör Danışmanı” olarak görev yapıyor.