Avrupa'ya geçiş yüzde 85 azaldı

AB ülkelerine giden sığınmacıların sayısında düşüş olduğu açıklandı. Türkiye ve Yunanistan üzerinden geçişler azalırken, Türkiye'den geçen iki kişinin testi pozitif çıktı.

Avrupa'ya geçiş yüzde 85 azaldı

Avrupa Birliği Sınır Koruma Ajansı Frontex, Avrupa'ya geçmeye çalışan sığınmacı ve göçmenlerin sayısının azaldığını ve nisanda bir önceki aya göre yüzde 85 oranında düşüş kaydedildiğini açıkladı.

Geçen nisan ayında Akdeniz ve Ege güzergahı üzerinden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine geçmeye çalışan 900 kişi tespit edildiği bilgisi verildi. Bu sayının, 2009 yılından bu yana tutulan istatistiklerdeki en düşük oran olduğu belirtildi.

Türkiye üzerinden Yunanistan'a geçiş yapanların sayısında da düşüş kaydedildi. Nisan ayında 40 vaka tespit edilirken, bunun Mart ayına göre yüzde 90 düşüş anlamına geldiği belirtildi. 2020 yılının ilk dört ayında aynı yolla 11 bin 200 yasa dışı giriş yapıldığı tespit edilmişti. Bu oran da bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 18 oranında düştü. Bu yolu kullananların çoğunun Afgan olduğu bilgisi verildi.

Bu arada, Türkiye üzerinden Midilli Adası'na geçen iki sığınmacının test sonuçlarının pozitif çıktığı bildirildi. Bu vakalarla birlikte ilk kez Yunanistan'daki sığınmacılar arasında pozitif vakaya rastlandığı belirtildi.

Moria mülteci kampında sıkı tedbirlerin uygulandığı açıklandı. Olası bir vakanın çıkmasına karşı yetkililerin Moria'da bir karantina bölümü açtıkları bildirildi.

Etiketler
Mülteci krizi Türkiye Yunanistan